Natasja Morozova

About

Natasja Morozova teacher violin Codarts RotterdamNatalia Morozova (Sint-Petersburg, 1955) werd op 7-jarige leeftijd toegelaten tot de prestigieuze muziekschool in haar geboortestad. Al op jonge leeftijd trad ze op in binnen – en buitenland. Als 15-jarige maakte ze haar debuut als soliste met orkest in het Kremlinpaleis en de grote zaal van de Philharmonie in Sint-Petersburg. Ze was leerlinge van Mark Broverman en Irina Etigon. Van 1974 tot 1979 vervolgde ze haar studie bij Michail Waiman, waarna ze werd toegelaten tot de master bij Semjon Snitkovsky en Marine Yashvili.

Sinds 1990 woont en werkt Natalia in Nederland, sinds 1992 is ze als viooldocente verbonden aan Codarts Rotterdam. Daarnaast heeft ze haar eigen festival in Tsjechië (Marianske Nocturnes) en geeft ze wereldwijd masterclasses.

Natalia werkte jarenlang als gastconcertmeester bij orkesten, waaronder Holland Symphonia en Sinfonia Rotterdam. Als soliste heeft ze opgetreden in onder meer Finland, Zweden, Duitsland, Zwitserland, Frankrijk en de VS. Ook heeft ze deelgenomen aan beroemde festivals. Ze deelde het podium met onder anderen Bella Davidovich, Mstislav Rostropovich, Martha Argerich, Dmitry Sitkovetsky en Sergey Stadler.

Career

Optredens in de kleine zaal van het Concertgebouw in Amsterdam, Carnegie Hall en de Philharmonie in Sint-Petersburg. Veel oud-studenten hebben een concertmeesterpositie verworven of zijn winnaar van een internationaal concours.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?
“Codarts heeft ervaren internationale docenten. De sfeer op school is erg goed. Codarts biedt haar studenten veel mogelijkheden om zich te ontwikkelen en te presenteren op podia. Naar mijn mening voegt de stad Rotterdam met haar rijke cultuur en architectuur veel toe aan de studie-ervaring. En concertgebouw de Doelen is om de hoek.”

Wat ga jij hen leren?
“Ik vind het belangrijk dat elke student een hoog speelniveau ontwikkelt, omdat dit de enige manier is om je doelen te bereiken en het beste uit jezelf te halen. Daarnaast wil ik de studenten ook opleiden en begeleiden naar een mentaal professioneel niveau.”

Hoe ga jij dat doen?
“Ik ga dat voor elke individuele student met veel toewijding en passie doen.”

Awards

1979 Auditie voor een postgraduate-plek op het conservatorium in Moskou 1977 Concours voor kamerorkesten in Wenen