Mark Boonstra

About

GCodarts_Rotterdam_Docenten_Trombone_Mark_Boonstra_foto_Fred Ernsteboren en getogen in Sneek. Begonnen bij de harmonie en les gevolgd op de muziekschool bij onder anderen Jilt Jansma. Veel gespeeld in koperensemble, bigband, HaFa. Vooropleiding, Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus gevolgd op Rotterdams Conservatorium bij George Wiegel en Ben van Dijk. Daarnaast lessen gevolgd van onder anderen Bart van Lier, Viktor Sumerkin, Michel Becquet en Patrick Sheridan. Uit de toenmalige tromboneklas is het New Trombone Collective (NTC) ontstaan. Vriendschap en concurrentie gingen hand in hand. De missie van NTC: emancipatie van de trombone.

Vanaf 2003 bastrombonist bij philharmonie zuidnederland (voorheen Het Brabants Orkest). Ook geeft hij les aan Fontys (Tilburg).

Career

Als vaste bastrombonist bij philharmonie zuidnederland, New Trombone Collective en de David Kweksilber Big Band zijn mijn concerthoogtepunten zeer divers en talrijk. Met het NTC op een internationaal trombonefestival, een symfonie van Mahler in een concertzaal, met zestig leerlingen op pBone (plastic trombone) op een schoolplein – het proces om met een groep tot maximaal resultaat te komen, is de uitdaging waar ik mijn inspiratie uit haal.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Codarts is een conservatorium in een bruisende wereldstad, waar veel culturele en muzikale stijlen bijeenkomen. Naast de uitstekende docententeams is ook de omgeving met veel internationale studenten een uitstekende voedingsbodem voor je verdere culturele en artistieke ontplooiing.”

Wat ga jij hen leren?

“Voor mij is lesgeven niet alleen informatie doorgeven en vaardigheden trainen, maar ook een uitstekend middel om jezelf te blijven ontwikkelen. Het is een doorlopend proces, een neverending story.”

Hoe ga jij dat doen?

“Vooral door te laten doen en ervaren. Hard werken, inspireren en uitdagen zijn voor mij sleutelwoorden. Enthousiasme en ervaringen kan ik delen uit mijn les- en concertpraktijk.”