Luis Cabrera Martín

About

Klassieke_Muziek_Docent_Codarts_RotterdamLuis Cabrera werd in 1985 in Spanje geboren en begon op 10-jarige leeftijd met contrabas. Na zijn afstuderen aan het Conservatorio Profesional Joaquin Turinal, waar hij studeerde bij professor Rafael de Frias en later bij Karen Martirossian, verhuisde hij in 2002 naar Londen om zijn studie af te ronden aan de Guildhall School of Music & Drama bij professor Rinat Ibragimov. Luis voltooide vervolgens een Master aan de Berlijnse Hans Eisler University bij professor Janne Saksala.

Luis werd in 2006 aanvoerder contrabas bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Daarnaast treedt hij op met het London Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, English National Opera, Rotterdams Philharmonisch Orkest, Orchestre National de France, Northern Sinfonia, Scottish Chamber Orchestra en Amsterdam Sinfonietta, onder vooraanstaande dirigenten als Sir Colin Davis, Valery Gergiev, Kurt Masur en Bernard Haitink.

Luis is zeer actief in de kamermuziek en trad op met grote artiesten waaronder Gordan Nikolic, Sarah Chang, Alina Ibragimova en Janine Jansen. Voor zijn solo-optredens en masterclasses komt hij vaak in Spanje, Nederland en het Verenigd Koninkrijk .

Sinds 2018 doceert Luis aan Codarts Rotterdam.

Media