Laetitia van Krieken

About

Laetitia van Krieken Docent Jazz/Pop Theory and solfège, minor Piano Codarts Rotterdam Laetitia van Krieken voltooide in 1987 haar studie Handvaardigheid en Textiele werkvormen aan het Mollerinstituut te Tilburg. Vervolgens studeerde zij aan het Brabants Conservatorium, waar ze in 1992 afstudeerde in de richting Geïmproviseerde Muziek, hoofdvak Piano.

Laetitia kreeg internationale bekendheid als toetsenist (zeven jaar) van de Nederlandse popgroep Nits, en met Simon Ho Orchestra (CH) en Solune (F).

Het dertienkoppige jazzorkest Laetitia van Krieken Big Bang, dat composities uitvoerde van de bandleidster, concerteerde met veel succes op diverse podia voor jazz en geïmproviseerde muziek in Nederland.

Laetitia is musicus/componist/arrangeur van theatergezelschap Hotel Witlox, een samenwerkingsverband van acteur/schrijver Herman van de Wijdeven en decorontwerper Simon Haen. Ze speelde ook met theatergezelschappen De Bloeiende Maagden, Stella Den Haag en De Wetten van Kepler.

Laetitia maakt tevens deel uit van de bands Duo Jaqueline Hamelink & Laetitia van Krieken.

Als componist/arrangeur was Laetitia actief voor voor Pascal Vermeer Quintet, Tom America, TriDali, Lewinsky Quartet, Ruffsound Quartet, Vlek, Bencha Theater en ‘Berry, The Musical’.

Naast docent is Laetitia bij Codarts ook studieloopbaanbegeleider.

Career

De internationale tournees met Nits en de tournee met Laetitia van Krieken Big Bang.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Codarts beschikt over geweldige docententeams, met talrijke bekenden uit de Nederlandse jazz- en popscene die hun kennis en ervaring delen met de studenten. Met veel enthousiasme inspireren en ondersteunen al die docenten de studenten om hun unieke talenten via een persoonlijke weg te ontwikkelen.”

Wat ga jij hen leren?

“Ik ga hen alle bruikbare skills leren van muziektheorie en solfège. Muziek leren ervaren, en intuïtie en gevoel creatief leren verbinden met muziek.”

Hoe ga jij dat doen?

“Door samen veel muziek te beluisteren: benoemen, herkennen, spelen en noteren van wat je hoort. En door het aanreiken van tools om creativiteit te uiten. Als studieloopbaanbegeleider leer ik studenten het maximale uit hun studie te halen, om te gaan met eventuele persoonlijke beperkingen, successen en tegenslagen, en zelfstandig te werken en initiatieven te nemen. Ik help studenten hun persoonlijke doel te vinden, en de weg te zoeken om dat doel te kunnen bereiken.”

Awards

Tweemaal genomineerd voor de Compositieopdracht North Sea Jazz.