Josué Amador Valdez

About

Codarts_Composition_Josue_AmadorJosué Amador (México, 1978) is een componist, improviserend uitvoerend kunstenaar en onderzoeker, gevestigd in Rotterdam. Hij verkent alternatieve benaderingen van het componeren van muziek waarbij hij gebruik maakt van improvisatie en van de openbare ruimte.
Hetzij als componist of als gitarist, werd zijn muziek gepresenteerd in Europa en Amerika op festivals zoals Holland Festival, Gaudeamus Muziekweek en Cracow’s Composers Festival.
Hij ontving verschillende beurzen van de Mexicaanse Fondsen voor Cultuur en Kunst, de Mexicaanse Raad voor Wetenschap en Technologie en de Podiumkunsten van Nederland.
Josué Amador is doctor in klassieke compositie aan de Academie voor Muziek in Krakau, en behaalde zijn master aan Codarts Rotterdam.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

Codarts is een kunsthogeschool die dans, circus, jazz, klassieke muziek, pop en wereldmuziek integreert en een inspirerende omgeving biedt. Tijdens het schooljaar worden verschillende projecten georganiseerd om de samenwerking tussen de verschillende afdelingen te bevorderen en multidisciplinaire werken te stimuleren. Dit komt ook tot uiting op de compositieafdeling, waar studenten van jazz en klassieke muziek samen leren van elkaar. Daarnaast is Rotterdam een leuke plek met een belangrijke en actieve artistieke gemeenschap, geïntegreerd door makers van over de hele wereld, die de stad een unieke sfeer geeft.

Wat ga jij hen leren?

Ik zal de studenten verschillende methoden en strategieën leren om muziekcreatie te benaderen, voornamelijk door middel van diverse improvisatietechnieken en het gebruik van alternatieve notatiesystemen, die ze zullen ontwikkelen om tot hun eigen systeem te komen.

Hoe ga jij dat doen?

Ik leid het Codarts Composers Ensemble, dat als een laboratorium werkt voor studenten om experimentele benaderingen voor muziekcompositie en -prestaties te verkennen

Media