Jeroen Vierdag

About

Codarts_Rotterdam_Teachers_Basgtitaar_JazzBassist Jeroen Vierdag (1976) studeerde in 2000 cum laude af aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij speelt zowel basgitaar als contrabas. Jeroen beweegt zich in vele soorten muziek, zoals pop, jazz, Braziliaans en Latin.

Tien jaar geleden maakte hij samen met drummer Lucas van Merwijk en gitarist Leonardo Amuedo furore met de cd Live in Amsterdam. Sindsdien heeft hij op zowel vaste als freelance basis met velen uit de Nederlandse muziekscene gespeeld, onder wie Trijntje Oosterhuis, Alain Clark en Ilse de Lange. Momenteel maakt hij deel uit van The Ploctones (met Anton Goudsmit), speelt hij met Francien van Tuinen, Amina Figarova, Bart Wirtz, Nueva Manteca en Caro Emerald. Daarnaast is hij werkzaam als docent basgitaar op de jazz- en Latin-afdeling van Codarts en op de jazzafdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Zijn veelzijdigheid en flexibiliteit maken hem tot een veelgevraagde bassist.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Codarts heeft een breed aanbod aan muziekculturen, en kruisbestuiving is de ideale voedingsbodem voor een hedendaagse muzikant. Je ziet dit terug in projecten die studenten opzetten; zonder hokjesgeest en helemaal van deze tijd.”

Wat ga jij hen leren?

“Ik ga proberen om de student zijn of haar eigen docent te laten worden. Muziek is een levenslange studie, dus is het van het grootste belang dat je een visie ontwikkelt over je eigen ontwikkeling.”

Hoe ga jij dat doen?

“Dat ga ik doen door de student voortdurend te stimuleren om zelf naar antwoorden te zoeken en gezonde zelfkritiek op te bouwen – naast het aanbieden van veel materiaal met bijbehorende opdrachten, natuurlijk.”

Media