Hans van Oosterhout

About

Hans_van_Oosterhout_docent_Drums_Jazz_Codarts_RotterdamHans van Oosterhout (Nederland, 1965) begon op 7-jarige leeftijd te drummen. Na de middelbare school werd hij direct toegelaten tot de Jazzafdeling van het Rotterdams Conservatorium. Al voordat hij zijn studie daar afrondde, bood het conservatorium hem een baan aan als drumdocent. Die functie bekleedt hij sinds 1987.

In de loop der jaren heeft Hans naam gemaakt als een van de meest gewilde drummers in Europa. Hij trad op met Toots Thielemans, Philip Catherine, Mark Murphy, Oscar Castro-Neves, Nat Adderley, Bob Malach, Lee Konitz, Dee Dee Bridgewater, Kenny Wheeler, Gary Burton, Benny Golson, Red Holaway, James Moody, Bobby Watson, Marc Johnson, Benny Golson, Eliane Elias, Dr. Lonnie Smith, Kenny Werner,  Richard Galliano, Lionel Loueke, Johnny Griffin, Randy Brecker, John Scofield, Gino Vannelli, Jacques Schwarz-Bart, Sylvain Luc en vele anderen.

Career

Acht jaar op tournee geweest met Dee Dee Bridgewater, 23 jaar gespeeld in de band van Toots Thielemans, getoerd en cd’s gemaakt met Kenny Werner Trio en met Philip Catherine.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Codarts biedt een lesprogramma aan dat én je vaardigheden als musicus en je artistieke vermogen ontwikkelt. We hebben goed opgeleide docenten die ook veel optreden – in verschillende genres.”

Wat ga jij hen leren?

“Ik leer mijn studenten in elke situatie muziek te maken. Onderwerpen van mijn lessen: grooves, ritmes, improvisatie, noten lezen, solo’s, vreemde maten en nog veel meer. Dit alles in verschillende stijlen, met jazz als belangrijkste stijl.”

Hoe ga jij dat doen?

“Mijn lessen zijn dynamisch en ontspannen, maar ik vermijd comfortzones. Samen met jou bekijk ik je sterke en ook je minder sterke punten. Dan kunnen we een lesprogramma samenstellen dat past bij jouw capaciteiten en interesses.”

Media