Ed Verhoeff

About

Gitarist Ed Verhoeff (1966) behoort tot de nieuwe generatie jazzgitaristen in Nederland. Zijn naam verschijnt geregeld met superlatieven in de media.

Ed begon met gitaarspelen in verscheidene pop- en bluesbands. Tijdens zijn studie aan de conservatoria van Utrecht en Den Haag is de vonk van de jazzmuziek overgeslagen. De continue uitdaging van deze grenzeloze muziek heeft altijd zijn fascinatie gehouden en groeit nog steedstot op de dag van vandaag.

In de loop van zijn meer dan 20-jarige carrière heeft Ed zich ontwikkeld tot een gitarist met een eigen en expressief geluid. Zijn diversiteit en zijn intuïtieve, soms krachtige spel maken hem tot een gewilde musicus.

Naast zijn solocarrière (er staan vijf cd’s op zijn naam) heeft hij een brede carrière als sideman (te horen op meer dan 40 cd’s). Momenteel is Ed volop actief in het jazz- en wereldmuziekcircuit. Overigens is hij ook actief als bandleider.

Career

Veel internationale jazzfestivals wereldwijd, met onder meer Batik, Nueva Manteca, Izaline Calister, Amsterdam Jazz trio en Ed Verhoeff Band. Baseline-tour met Hein van de Geijn en John Abercrombie. De cd’s met Izaline Calister en Alex Acuna (Weather Report).

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Codarts is een zeer veelzijdige school die ongekende muzikale mogelijkheden biedt. Bovendien heeft Codarts een topdocententeam; dat bestaat uit musici die allemaal internationaal actief zijn. En wie Codarts zegt, zegt wereldstad Rotterdam!”

Wat ga jij hen leren?

“Ik wil een basis leggen van waaruit jij in staat bent jezelf artistiek en vakmatig te vormen en verder te ontwikkelen.”

Hoe ga jij dat doen?

“Door een persoonlijke en betrokken benadering van het te behandelen lesmateriaal, met in de hogere jaren veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling.”

Media