Bob Langenberg

About

 

Bob Langenberg_docent_jazz_ritmische_scholing_Codarts_Rotterdam

Bob Langenberg volgde van 1981 tot 1985 de opleidingen Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus, hoofdvak Drums lichte muziek (bijvak timbales). Hij verzorgt nu drumlessen op de Havo/vwo voor Muziek en Dans, bij Codarts geeft hij het bijvak Drums (afdeling Klassieke Muziek) en het hoofdvak Ritmische scholing (afdeling Jazz).

Bob speelde als drummer met onder anderen The Frog, I’ve Got The Bullets, Hans de Booy, Margriet Eshuijs, Hans Dulfer, The Barking Dogs (met Herman Brood), Barry Hay, George Kooijmans en Frank Carillo. Hij toerde internationaal, ook met buitenlandse artiesten, en werkte vijf jaar als studiomuzikant (Wisseloord, Soundpush).

Naast drums speelt Bob (op hobbyniveau) piano, trombone en basgitaar.

Career

“Ik heb op grote podia gestaan als Ahoy en Parkpop (meer dan 100.000 mensen).”

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Naar mijn mening is Codarts aantrekkelijk, omdat de school eigentijdse, vakkundige en up-to-date opleidingen aanbiedt.”

Wat ga jij hen leren?

“Ik wil de studenten leren allerlei stijlen muziek op een duidelijk te interpreteren wijze te noteren en te timen. Tevens doe ik aan onder meer geheugentraining en verder behandel ik alles waar de studenten uit hun eigen praktijk mee aankomen.”

Hoe ga jij dat doen?

“Ik werk zo veel mogelijk praktijkgericht. In mijn lessen ga ik altijd uit van bestaande muziek, zowel om te noteren als te lezen/timen. De examens worden schriftelijk afgenomen.”