Anna Elis de Jong

About

Annaelis_de_Jong_Codarts_Rotterdam_piano_Brazilian_Latin_music_theory_ensemblesAnna Elis de Jong studeerde Jazz aan het Rotterdams conservatorium. Naast dat ze als side’woman’ in verschillende samenstellingen heeft gespeeld, werkt ze nu veelal als bandleider. Sinds 19 jaar is zij werkzaam als docent hoofdvak piano en ensembles Braziliaans aan Codarts, waar zij tevens de functie van coördinator heeft. In 2013 was zij wederom te gast in Brazilië waar zij een masterclass en een concert met de studenten van Codarts gaf aan het conservatorium in Rio de Janeiro en in 2015 in São Paulo (EMESP). En ook in Portugal was zij te gast. Op haar cd ‘Stages of Being’ profileert Anna Elis zich niet alleen als een veelzijdig pianiste maar met name ook als componist en arrangeur. Zij laat naast haar enorme binding met de Braziliaanse muziek inmiddels zien dat Jazz en Klassieke muziek en zelfs andere Europese stijlen zich moeiteloos met elkaar verbinden. Haar composities spreken hun eigen taal en die valt niet in één hokje te plaatsen maar bewegen zich vrij in het muzikale domein.

Career

DUO Concert samen met Andre Mehmari, het reizen naar verschillende landen in Midden en Zuid Amerika, alle samenwerking met mooie musici van overal ter wereld. Het opbouwen samen met anderen van de Latin Department binnen Codarts. Nu het ontwikkelen van een muziek en cultuur cursus voor het basisonderwijs.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

Codarts is dé ontmoetingsplaats voor geïnspireerde musici die goed om zich heen kijken en hun eigen identiteit willen en kunnen opbouwen. Ze krijgen lessen van zeer gekwalificeerde docenten die in een veilige reflectieve omgeving bereid zijn om het beste uit hun studenten te halen.

Wat ga jij hen leren?

Ik wil ze coachen om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen in de discipline die ze hebben gekozen. Ze daarin bij te staan zodat ze volledig uit kunnen groeien tot zelfstandige musici met een eigen identiteit.

Hoe ga jij dat doen?

Zorgen dat ze hun inspiratie en elan waar ze mee komen verder groeit door ze op hun niveau bij te staan, materialen aan te reiken zodat ze verder kunnen, van feedback te voorzien en altijd met ze te communiceren om zelf te weten waar zij hebben verkozen te gaan en dan samen verder te groeien.

Media