André Heuvelman

About

André_Heuvelman_docent_Klassieke_Muziek_Trompet_Codarts_RotterdamAndré Heuvelman verbindt mensen met muziek, elkaar en zichzelf. Zijn trompet is slechts het middel om te ontroeren, te verbinden en te inspireren. Zijn boodschap is eenvoudig: ‘Ik speel, creëer en deel, dus ik ben.’

André is meer dan de man en zijn trompet. Hij is performer, keynote speaker, inspirator, creatief adviseur en conceptenbedenker. Verbinding, veerkracht, passie en doorzettingsvermogen zijn daarbij sleutelwoorden.

André is actief op vele vlakken. Hij zet een stevige voetafdruk in de Nederlandse muziekcultuur, wordt geregeld gevraagd in de corporate wereld om mensen te raken en tot beweging aan te sporen en heeft vele initiatieven ontplooid op maatschappelijk vlak.

Career

Op jonge leeftijd solist bij opera A King, Riding van Klaas de Vries; opening Markthal Rotterdam; KidsRights benefiet-gala; staatsbezoeken met koningin aan Bangkok, Ankara en New Delhi.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Codarts is de plek waar een gepassioneerde instrumentalist een artiest wordt. En omdat er naast klassieke muziek zo veel andere opleidingen zijn (jazz, wereldmuziek, dans, muziektheater enzovoort), kun je hier een complete, innovatieve artiest worden.”

Wat ga jij hen leren?

“Ik leer hen reflecteren op zichzelf, ontdekken wie ze zijn als mens, en hoe ze kunnen bijdragen aan de culturele, commerciële en maatschappelijke wereld via de excellentie van hun muzikantschap.”

Hoe ga jij dat doen?

“Door steeds weer de persoon centraal te stellen. Ik laat hen inzien dat ze niet alleen vanuit het hoe (excellent musicus) en wat (de oude vormen van concerteren) moeten communiceren, maar vooral vanuit het waarom (visie en missie en wie je bent).”

Media