Age Kat

About

Age_Kat_Docent_Codarts_PopAge Kat’s muzikale carrière begint in de jaren ’80, als gitarist en songwriter van funk-rock formatie ‘the Frog’. Zij brachten drie albums uit en ondernamen verschillende tours door Europa. The Frog was het voorprogramma van artiesten als Tina Turner, Millie Jackson en Kool & the Gang.
Aan het einde van de jaren ’80 wordt Age lid van de tv-live band ‘The Veronica Broadcast Orchestra’ en van de bekende Nederlandse band ‘Earth & Fire’.
In de tussentijd had Age verschillende optredens bij het Metropole Orkest, waar ze live tv- en radioprogramma’s deden. Verder waren er tours met Valensia in Japan en gedurende een jaar was Age de lead-gitarist van de Philip Kroonenberg Band. In 1994 wordt Age uitgenodigd om lid te worden van de Jan Rietman Band om live optredens te doen in tv-shows en te spelen met veel artiesten, oa. Leo Sayer en Billy Preston.
Van 2000 tot op heden tourt Kat met verscheidene artiesten zoals Rob de Nijs, Rene Froger, Jan Vayne & Petra Berger, Willeke Alberti. In 2010 bracht Age zijn solo-album ‘Age’ uit, instrumentale muziek met veel gitaar: Fusion, jazzdance, blues, funk, ballads, allemaal originele composities. Tegenwoordig is Age een freelance muzikant, studio-eigenaar en docent bij Codarts Rotterdam.

Motivation

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

Codarts is aantrekkelijk voor studenten omdat we het mooiste vak ter wereld aanbieden, topdocenten van diverse nationaliteiten hebben en verschillende afdelingen onder 1 kap waardoor er kruisbestuiving mogelijk is tussen muzieksoorten. De organisatie is goed en de benodigde spullen zijn aanwezig.

Wat ga jij hen leren?

Bij mij als gitaardocent pop leer je omgaan met de diverse technieken die gebruikt worden in de popmuziek. Je leert alle toonladders en akkoorden en improviseren in verschillende modi. Noten lezen zit ook in het pakket. De lessen worden vaak ondersteund door backingtracks. Verder besteden we veel aandacht aan toonvorming en sound.

Hoe ga jij dat doen?

Mijn lesmateriaal is deels zelf geschreven en is verder opgebouwd uit verzameld materiaal van overal vandaan, zolang het maar interessant is voor de gitarist van nu. Muziek maakt mij iedere keer weer enthousiast dus je treft een zeer gemotiveerde begeleider.