Aart de Jong

About

Aart_de_Jong_Teacher Codarts“Het grensvlak tussen muziek en technologie is voor mij een uitgestrekt, kleurrijk landschap met een veelzijdige vegetatie. Daar komen spel en performance samen met klank en beleving. Daar staat technologie in dienst van creativiteit en wordt creativiteit door technologie voortgestuwd. Muziek en techniek met elkaar verstrengeld.
Ik laat me niet indelen bij de musici, noch bij de technici. Ben druk doende met muziekproductie, maar ben vooral een denker. De vraag ‘waarom?’ is feitelijk dezelfde als ‘waarom niet!?’”

(Foto: Johan Breij)

Career

Vijfsterrenrecensie in de Volkskrant voor cd-productie en e-mail van masteringstudio dat er tracks waren waaraan ze niets konden toevoegen.

Motivation

Drie vragen aan Aart de Jong:

Waarom is Codarts aantrekkelijk voor studenten, vind jij?

“Een team van enorm gedreven en ervaren docenten, zowel in het onderwijs als daarbuiten, staat tot je beschikking. De sfeer op school is goed, open en persoonlijk; voorwaarde voor creative ontplooiing.”

Wat ga jij hen leren?

“Het hoorbaar maken van de muzikale ideeën in je hoofd; hoe doe je dat? Via het vak Home recording leer je een beeld dat in je hoofd zit klinkend te maken uit je speakers en zo te manipuleren dat het klinkt zoals het in je hoofd zat.”

Hoe ga jij dat doen?

“Jij gaat het doen! Ik ga je daarbij coachen en ik ga je de Tips & Tricks laten zien.”