Student Life – Maximise your Talent

“It takes a village to raise a child” luidt een Engelse gezegde. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van talent in de podiumkunsten. Van podiumkunstenaars in muziek, dans, circus en kunstonderwijs wordt fysiek en mentaal veel gevraagd. Daarom moeten de juiste stappen genomen worden om beroepsgerelateerde blessures te voorkomen en tot optimale prestaties te komen. Daarvoor heb je een 'village' nodig en Codarts is zo’n dorp: een omgeving waar studenten hun talent veilig kunnen ontplooien.

Codarts biedt getalenteerde studenten alle mogelijkheden om de juiste kennis, vaardigheden en handvatten te verkrijgen, waarmee zij hun persoonlijke ontwikkeling vorm kunnen geven en het maximale uit hun talent kunnen halen. Codarts leidt haar studenten op tot fysiek en mentaal gezonde kunstenaars met een succesvolle en duurzame carrière. Kunstenaars die kunnen omgaan met de eisen van een steeds veranderende beroepspraktijk.

Over Student Life

Student Life richt zich op prestatieverbetering, zelfredzaamheid, blessurepreventie en algemeen welzijn. We bieden studenten een hoogwaardig ondersteuningsprogramma aan, dat hen in staat stelt om hun potentieel maximaal te benutten en een succesvolle en fijne studietijd te hebben.

Het Student Life programma is gebaseerd op vier met elkaar verbonden pijlers: screening, educatie, voorzieningen & faciliteiten, onderzoek & ontwikkeling. We bieden diensten aan variërend van medische screening en het monitoren van fysieke en mentale gezondheid tot hulp en advies bij huisvesting, verzekering en fysieke en mentale klachten.

We hanteren een ‘Team Around The Artist’ (TATA)-aanpak wat inhoudt dat de student altijd centraal staat en wordt bijgestaan door het Performing Arts Health Centre (PAHC), bestaande uit gezondheidsprofessionals met een achtergrond in podiumkunsten of topsport. In het PAHC zitten fysiotherapeuten, mental coaches, een psycholoog, logopedist, diëtist, performance coach en een gehoorbeschermingsspecialist. Vanuit het PAHC wordt er nauw samengewerkt met Pilates-, Yoga- en Alexandertechniekdocenten. Daarnaast wordt de student ook bijgestaan door een studieloopbaanbegeleider, studentendecaan en International Office. Binnen de TATA-aanpak werken we nauw samen met (hoofdvak)docenten en hoofden van de verschillende bachelor en masteropleidingen alsmede wetenschappers van het lectoraat Performing Arts Medicine.

“The Commission is impressed by the Student Support department Student Life and the professorship of Performing Arts Medicine launched in 2014. According to the Commission, especially this approach of study career coaching and attention to health in relation to performance is extraordinary and very relevant to the profession.”

– Conceptual report visitation panel Bachelor Music and Music in Education, June 2016.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de afdeling Student Life? Vraag dan onze brochure aan met onderstaand formulier.

Student Life Brochure

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.