Student Life – Maximise your Talent

"Om een kind op te voeden, heb je een heel dorp nodig", luidt een Engels gezegde. Dat geldt ook voor het ontwikkelen van professioneel talent in de podiumkunsten. Muziek, dans, circuskunst, en ook kunstonderwijs zijn beroepen die lichamelijk en geestelijk veel vergen. Daarom moeten de juiste stappen worden genomen om aan uitvoering gerelateerde blessures te voorkomen en te komen tot betere repetities en optredens. Daar komt meer bij kijken dan alleen de individuele kunstenaar. Daarvoor heb je ‘een dorp’ nodig, een beschermende omgeving die de meeste kans op succes biedt. Codarts is zo’n dorp waar studenten hun talent veilig kunnen ontplooien.

Codarts legt zich erop toe om getalenteerde studenten alle mogelijkheden te verschaffen om de juiste kennis, vaardigheden en instrumenten te verkrijgen waarmee zij hun persoonlijke ontwikkeling vorm kunnen geven en het maximale uit hun talent kunnen halen. Onze hogeschool is opgericht om uitvoerend kunstenaars op te leiden die zowel lichamelijk als geestelijk optimaal zijn voorbereid op een succesvolle, gezonde en duurzame carrière: kunstenaars die kunnen omgaan met de eisen van een steeds veranderende beroepswereld.

Met Student Life bieden we een uitstekend programma om studenten te helpen groeien als kunstenaar, door ze te steunen met een toegewijd team van professionals met een achtergrond in de podiumkunsten of topsport. Wij geloven in een ‘team rond de kunstenaar’-benadering, wat inhoudt dat de student altijd centraal staat en wordt bijgestaan door een team van vooraanstaande gezondheidsdeskundigen, docenten, studiebegeleiders, wetenschappers en ondersteunende medewerkers.

In de beroepswereld van de podiumkunsten gaat het om uitblinken en dat betekent dat er op alle niveaus hoge eisen worden gesteld. Als uitvoerend kunstenaar moet je daarom goed inzicht hebben in je eigen lichamelijke en geestelijke mogelijkheden en beperkingen. Codarts bevordert en ondersteunt verantwoorde werk- en uitvoeringspraktijken waarmee onze studenten het meeste uit hun talent en hun optreden kunnen halen, op een gezonde, duurzame manier.

Over Student Life

Student Life is een hoogwaardig ondersteuningsprogramma voor studenten dat hen in staat stelt om hun potentieel maximaal te benutten en een geslaagde en fijne studietijd te hebben. Student Life biedt informatie, voorlichting, begeleiding en zorg op alle terreinen die te maken hebben met prestatieverbetering, persoonlijke ontwikkeling, blessurepreventie en algemeen welzijn.

 

Wij bieden diensten aan variërend van hulp bij huisvesting, adviezen voor verzekeringen, medische onderzoeken, maar ook voedingsadviezen en psychologische hulp. Ons team bestaat uit: het Performing Arts Health Centre team (PAHC), studiebegeleiders, de studentendecaan en het bureau Internationale Zaken. We werken nauw samen met collega’s als wetenschappers, docenten en de artistieke staf die allemaal bekend zijn met de hoge normen van de beroepswereld. Aangezien wij erop gericht zijn om de individuele leerbehoeften van alle studenten te ondersteunen, erkennen wij de grote diversiteit aan disciplines binnen de podiumkunsten en de culturele diversiteit van onze studenten.

Ons Student Life-programma is gebaseerd op vier met elkaar verbonden pijlers: screening, onderwijs, ondersteuning & faciliteiten, en onderzoek & ontwikkeling. Student Life werkt nauw samen met het lectoraat Performing Arts Medicine van Codarts en de verschillende Bachelor- en Masteropleidingen. Deze ‘team rond de kunstenaar’-benadering is essentieel voor een succesvolle ondersteuning van studenten.

“De commissie is onder de indruk van de afdeling studentenondersteuning Student Life en het lectoraat Performing Arts Medicine dat in 2014 is opgericht. Volgens de commissie is met name deze benadering van studieloopbaanbegeleiding en aandacht voor gezondheid in relatie tot prestaties heel bijzonder en zeer relevant voor de beroepspraktijk.” Conceptrapport visitatiecommissie bachelor Muziek en Muziekeducatie, juni 2016.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de afdeling Student Life? Vraag dan onze brochure aan met onderstaand formulier.

Student Life Brochure

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.