Rotterdam Philharmonic Codarts Academy

Studenten Klassieke Muziek kunnen volop profiteren van de uiteenlopende connecties die Codarts onderhoudt met het werkveld in binnen- en buitenland. Zo heeft de hogeschool een intensieve samenwerking met het gerenommeerde Rotterdams Philharmonisch Orkest (RPhO) en zijn musici, die heeft geresulteerd in de Rotterdam Philharmonic Codarts Academy (RPCA).

De RPCA behelst verschillende coachingsmodules, die alle aspecten van het spelen in een professioneel orkest belichten – van auditietraining en orkestspellessen op bachelorniveau tot orkesttraining op masterniveau. Daarnaast verzorgen topsolisten die te gast zijn bij het RPhO materclasses. Ook kunnen studenten in het kader van de verdere ontwikkeling van hun cultureel ondernemerschap deelnemen aan educatieve projecten van het orkest en stagelopen bij het orkestteam.

Jaarlijks organiseert de RPCA in samenwerking met Codarts intern audities, die een aantal rondes beslaan. Uiteindelijk worden circa tien excellente studenten geselecteerd, die een seizoen/studiejaar lang mogen deelnemen aan de RPCA.