Toelatingsprocedure

Om toegelaten te worden tot de afdeling Pop van Codarts doe je een toelatingsexamen dat uit twee onderdelen bestaat, namelijk een theoretisch en een praktisch gedeelte. De inhoud van de audities weerspiegelt de eisen die de opleiding en de latere beroepspraktijk zal aan de studenten zal stellen. De audities worden afgenomen door een comité bestaande uit docenten van de afdeling waarvoor je auditie doet.


Alle audities zullen dit jaar online plaatsvinden, vanwege de huidige maatregelen in Nederland omtrent Covid-19.


Stap 1: maak een online portfolio (voorselectie)

Om deel te nemen aan de auditie in maart 2021 wordt er van je verwacht dat je een portfolio inlevert. De studentenadministratie ontvangt één link naar je portfolio (openbare link naar dropbox, google drive of website), je kunt de link sturen via Studielink. Met het insturen van dit portfolio neem je deel aan de voorselectie. De portfolio bestaat uit:

  1. Audio- en videomateriaal met maximaal drie nummers. Voorkeur: gespeeld met een combo / band.
    * Je kunt de drie video’s als aparte links opnemen in je portfolio. Link bijvoorbeeld naar SoundCloud of YouTube.
    ** Houd er rekening mee dat wij geen cd’s of dvd’s of mp3’s via e-mail accepteren.
  2. Motivatiebrief (klik hier)
  3. Biografie en muzikale cv

Stap 2: meld je aan via Studielink (klik hier)

Stap 3: uitnodiging voor de auditie

Op basis van je digitale portfolio nodigen we je uit voor een toelatingsexamen bij Codarts. Je ontvangt een e-mail uitnodiging met meer informatie via onze studentadministratie ASC.

Stap 4: de auditie

Tijdens de auditie worden je aanleg, kennis, vaardigheden en ontwikkelbaarheid getoetst voor de studierichting die je van plan bent te gaan volgen. De auditie bestaat uit een muziektheoretisch en een praktisch deel. In het praktische deel worden; muzikaal gehoor, gevoel voor ritme, improvisatorisch vermogen, affiniteit met de muziek van het gekozen hoofdvak, aanleg, ontwikkelingsmogelijkheden en motivatie getest. Op dezelfde dag wordt je getest op je theoretische kennis. Klik hier voor een theorietest.

Stap 5: uitslag auditie

Op basis van de audities bepaalt het management van de opleiding of je kan worden toegelaten. Daarover ontvang je binnen twee weken na je auditie per e-mail persoonlijk bericht.