PLAY.MOVE.EXPLORE.BECOME.CODARTS 

Codarts is een stevig in de Rotterdamse samenleving gewortelde internationale hogeschool die kwalitatief hoogwaardige bachelor- en masteropleidingen aanbiedt op het gebied van muziek, muziektheater, dans, circus, muziek- en danseducatie en muziek- en danstherapie. 

Diversiteit, interdisciplinariteit en duurzaamheid zitten in de genen van Codarts verankerd. We maken deel uit van nationale en internationale netwerken. Het innovatieve onderwijs-en onderzoeksprogramma Rotterdam Arts & Sciences Lab – een samenwerkingsverband tussen Erasmus Universiteit Rotterdam, Willem de Kooning Academie/Hogeschool Rotterdam en Codarts – getuigt hiervan.  

Codarts telt ruim 1.000 studenten, met circa 65 nationaliteiten, en ongeveer 420 medewerkers.

Voor de Mediatheek zijn wij per zo spoedig mogelijk op zoek naar een:

Informatiespecialist Mediatheek
met specifieke vakkennis klassieke muziek
(1,0 fte = 36 uur per week)

Ben jij de veelzijdige en servicegerichte collega die energie haalt uit het continu optimaliseren van (digitale) informatievoorziening, deze drive combineert met een passie voor klassieke muziek, de durf heeft om op het onderwijs af te stappen en open staat voor verandering? Dan is Codarts op zoek naar jou!

Waar kom je te werken?
De Mediatheek is onderdeel van de afdeling Informatiemanagement & IT (IMIT) en verzorgt de informatievoorziening voor studenten en medewerkers, met bijzondere aandacht voor digitale databronnen. Ook levert het mediatheekteam onderwijsondersteunende diensten en bijbehorende klantvriendelijke service in een inspirerende internationale leeromgeving. 
De rol van de mediatheek verandert snel door toenemende digitalisering en de flexibilisering van het onderwijs. Oftewel, de mediatheek is springlevend! Het is een ontmoetingsplek en studiecentrum: studenten en docenten zoeken elkaar daar op om samen te leren en studeren. In de mediatheek werkt een team van 3 enthousiaste en gemotiveerde informatiespecialisten en 
2 studentassistenten.

Wat zijn jouw werkzaamheden?
Als informatiespecialist stel je de (digitale) collectie bladmuziek, literatuur en audiovisuele media samen, maakt deze toegankelijk en adviseert bij het gebruik hiervan. Om dit te kunnen doen stem je de informatiebehoefte af met de vakgroepen waarvoor je collectioneert.
Daarnaast voer je bibliotheekwerkzaamheden uit, zoals titelbeschrijven en catalogusbouw. In deze functie ontwikkel en onderhoud je de online catalogus en de mediatheekwebsite, verzorg je communicatie over de Mediatheek via verschillende kanalen, verricht je werkzaamheden aan de inlichtingen- en uitleenbalie, verzorg je interbibliothecair leenverkeer en coördineer je alles rondom readers die in het onderwijs gebruikt worden. Verder werk je samen met je collega's aan de doorontwikkeling van het Auteursrechten Informatiepunt (onderdeel van de Mediatheek) en ontwikkel je gezamenlijk (online) instructies informatievaardigheden. Tenslotte onderhoud je contact met andere (muziek)bibliotheken, het (inter)nationale werkveld en overkoepelende organisaties.

Profielschets
De collega die wij zoeken neemt het volgende mee:

 • Een afgeronde hbo-opleiding; IDM, BDI, GO of vergelijkbare opleiding op het gebied van informatiedienstverlening en/of een muziekopleiding;  Muziekwetenschap, Conservatorium (richting Klassieke Muziek);
 • Bij voorkeur relevante werkervaring op het gebied van collectievorming, titelbeschrijven van bladmuziek, advies en ondersteuning over het gebruik van databronnen, het publiceren en (her)gebruik van onderwijsmateriaal en online-dienstverlening;
 • Theoretische- en praktische kennis van of interesse in geautomatiseerde bibliotheekprocessen en -systemen;
 • Kennis van muziektheorie en repertoirekennis van klassieke muziek;
 • Ervaring met het geven van instructies of interesse hierin;
 • Kennis en ervaring op het gebied van IT en social media;
 • In staat om helder te communiceren in het Nederlands en Engels

Naast bovenstaande kennis en ervaring, beschik je bij voorkeur over de volgende eigenschappen:

 • Resultaatgericht en proactief; je wacht niet af maar zoekt zelfstandig naar oplossingen en mogelijkheden, je bent van nature nieuwsgierig en leergierig, deelt actief kennis en ervaringen en zoekt actief naar feedback;
 • Secuur en leergierig en een open en proactieve teamplayer. We verwachten een proactieve houding bij het initiëren en uitdenken van (nieuwe) diensten en producten.

Ons aanbod

 • Een verantwoordelijke en afwisselende functie in een collegiaal team in hartje Rotterdam.
 • In beginsel gaat het om een aanstelling van een jaar. De functie is volgens cao-hbo ingeschaald in schaal 8 (min € 2.756,90 en max € 3.691,27 bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek). Inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring.
 • Arbeidsvoorwaarden volgens de cao hbo, waaronder een goede verlofregeling, een eindejaarsuitkering, fietsenplan, pensioenregeling (ABP), studiefaciliteiten, collectieve zorgverzekering.
 • De mogelijkheid om je kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen.

Meer info?
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Hoofd informatiemanagement & IT, Roberto Barros Andrade, via het e-mailadres: vacatures-imit@codarts.nl

Ben je enthousiast?
Je sollicitatie met cv en motivatiebrief kun je tot en met 31 januari 2023 sturen aan: bureaupo@codarts.nlo.v.v. functienaam.

 

Goed om te weten: Om de veiligheid binnen het onderwijs te garanderen, wordt van alle medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) gevraagd.

Codarts streeft naar een divers personeelsbestand. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar de kandidaat die de diversiteit binnen onze organisatie versterkt.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.