Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Renate Eringa benoemd als interim-voorzitter van het College van Bestuur

Renate Eringa is door de Raad van Toezicht van Codarts benoemd als interim-voorzitter van het College van Bestuur.

Renate Eringa benoemd als interim-voorzitter van het College van Bestuur

De benoeming gaat in per 1 oktober 2022. Renate Eringa volgt Wilma Franchimon op, die na bestuursperiode van acht jaar is teruggetreden.  
 
Renate Eringa is benoemd voor een periode van één jaar, tot en met september 2023. De Raad van Toezicht denkt met Renate een kandidaat met ruime ervaring in het kunstonderwijs gevonden te hebben, die naast het dragen van de bestuurlijke verantwoordelijkheid ook verantwoordelijk wordt voor het voortzetten van de voorgenomen fusie met de Willem de Kooning Academie in verbinding met de Hogeschool Rotterdam en Erasmus Universiteit. 
 
“Na gesprekken met diverse kandidaten is de Raad van Toezicht zeer verheugd dat Renate Eringa op deze korte termijn bereid is de rol van interim-voorzitter te vervullen. Renate heeft ruime ervaring als interim bestuurder, recent als voorzitter van het Commissariaat voor de Media. Daarnaast heeft ze ervaring in interim rollen in het kunstonderwijs als collegevoorzitter bij ArtEZ en als directeur bij de Nederlandse Filmacademie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten). We denken dat ze met haar deskundigheid, ervaring en enthousiasme, een goede match met Codarts is.”