Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Nieuwe saxofoondocenten Klassieke Muziek

Codarts heeft er twee topdocenten bij: saxofonisten Femke IJlstra en Johan van der Linden.

Nieuwe saxofoondocenten Klassieke Muziek

Femke IJlstra is een van de meest succesvolle saxofonisten van haar generatie en is verbonden aan verschillende grote orkesten in Nederland en daarbuiten. Ze gaf o.a. concerten in de Verenigde Staten, Canada, Zuid-Amerika, Azië en Europa.

Femke studeerde saxofoon bij Arno Bornkamp aan het conservatorium van Amsterdam. Ze ronde haar masteropleiding cum laude af en is een van de jongste vrouwelijke docenten binnen haar vakgebied. Naast haar activiteiten als solist heeft Femke een voorliefde voor kamermuziek. Ze is oprichter van het jonge Syrène Saxophone Quartet, en speelde sopraan-sax in het gerenommeerde Aurelia Saxophone Quartet. In 2020 is zij aangesteld als artistiek leider van het Emmy Verhey Festival in Zaltbommel.

Johan van der Linden studeerde klassiek saxofoon aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Volgde masterclasses bij Frederick Hemke, André Beun, Jean Marie Londiex, Iwan Roth, Daniel Deffayet en François Daneels. Hij was primarius van het wereldberoemde Aurelia Saxofoon Kwartet van 1982 tot 2013 – een van de meest toonaangevende kamermuziekensembles van de wereld. John schreef vele arrangementen voor dit befaamde ensemble. Van 1982 tot 1990 was Johan lid van de Koninklijke Militaire Kapel in Den Haag, tegenwoordig is hij lid van het Nederlands Blazers Ensemble. Als freelancemusicus werkt hij regelmatig samen met Nederlandse orkesten, het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en vele anderen. Als solist bracht Johan vele saxofoonconcerten in première.

Het nieuwe schooljaar begint na de zomer, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Tot 9 februari kunnen studenten zich aanmelden, in maart vinden de audities plaats. Aanmelden kan via: https://www.codarts.nl/onderwijs/bacheloropleidingen/klassieke-muziek/opleiding/.

Meer informatie over de docenten:


Foto: Femke IJlstra, fotograaf Hans van Egdom - Johan van der Linden, foto www.johanvanderlinden.com