Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Maarten van Boven nieuwe directeur Rotterdams Conservatorium bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten

Vanaf 1 oktober 2023 zal Maarten van Boven starten als directeur Rotterdams Conservatorium bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten. Van Boven is geen vreemde in de wereld van kunst en muziek; vanaf 2012 was hij algemeen en artistiek directeur bij Muziekgebouw aan ’t IJ. Daarvoor was hij bijna tien jaar adjunct-directeur bij Paradiso.

Maarten van Boven nieuwe directeur Rotterdams Conservatorium bij Codarts Hogeschool voor de Kunsten

Van Boven vindt kunst en cultuur van grote betekenis. Hij zegt: “Ze vergroten het innovatief vermogen en zorgen voor cohesie. Dat geldt in het bijzonder voor muziek. Die muziek moet wel worden voortgebracht, uitgevoerd én gehoord. Onderwijs vormt daarin een cruciale schakel. Het leert ons te luisteren, het ambacht te beheersen, het avontuur aan te gaan en zo te ervaren van welk een bijna onaardse schoonheid muziek kan zijn. Goed onderwijs helpt toptalent in een veilige omgeving hun eigen ‘stem’ te vinden en bij te dragen aan de artistieke en professionele ontwikkeling. Het is voor mij een eer om hier een bijdrage aan te mogen leveren in de multiculturele, innovatieve metropool Rotterdam.”

Renate Eringa (voorzitter College van Bestuur van Codarts): “We zijn heel blij dat Maarten onderdeel van ons directieteam wordt. Hiermee zorgen we voor een stevige basis zodat het Conservatorium ook de komende jaren op hoog niveau blijft presteren, zowel nationaal als internationaal.”

Lodewijk Asscher (voorzitter Raad van Toezicht Muziekgebouw): “Maarten is een gedreven bestuurder met een groot hart voor de muziek. De manier waarop hij de makers en het publiek van morgen met elkaar verbindt, hebben we altijd als inspirerend ervaren. We zijn ervan overtuigd dat zijn kwaliteiten bij Codarts optimaal tot hun recht komen.”