Master Screen Scoring

De Master Screen Scoring is onderdeel van de Master Muziek. We leiden componisten op tot professioneel maker van muziek voor film (drama, documentaire), video, installatie, tv, reclame, games, nieuwe media, websites, industrieel ontwerpen en ontwerpen voor bedrijven.

Wat is de master Screen Scoring?

De Master Screen Scoring biedt componisten de mogelijkheid tot specialisatie en verdieping op compositorisch vlak in relatie tot beeld. Door middel van professionele coaching en gedegen onderzoek ontwikkelt de student een persoonlijke authentieke visie op een significante muziek-beeldrelatie. Niet het beheersen of onderzoeken van bestaande mainstream filmmuziekgenres staat centraal, maar de persoonlijke artistieke ontwikkeling van de compositiestudent als maker van muziek in relatie tot diverse visuele formats: film (drama, documentaire), video, installatie, tv, reclame, games, nieuwe media, websites, industrieel ontwerpen en ontwerpen voor bedrijven.

Hoe is de studie ingericht?

Onderzoek naar en ontwikkeling en productie van (film)muziek richten zich met name op het eclectisch kunnen combineren van akoestische instrumenten en ensembles met elektronische instrumenten en digitale geluidsbronnen, met gebruikmaking van zowel virtuele orkestratie in het digitale domein als de ‘klassieke’ papieren partituur. De student ontwikkelt en onderzoekt compositorische, instrumentatie en technische vaardigheden die haar/hem in staat stellen met behulp van state of the art digitale techniek en zowel akoestische als elektronische instrumenten een optimaal persoonlijk klankresultaat te behalen voor diverse visuele formats. De productie en de postproductie van (film)muziek zijn belangrijke onderwerpen bij het ontwikkelen van de authenticiteit van de student.

Na de opleiding Screen scoring

De Master Screen Scoring leert studenten met en voor een verscheidenheid aan visuele media componeren. Studenten bereiden zich praktisch voor op het significant bijdragen aan een innovatieve multimedia-industrie, en vormen zich een realistisch beeld hoe zij in die markt als componist een plaats kunnen verwerven.

Voor wie is de masteropleiding?

De Master Screen Scoring is toegankelijk voor studenten die reeds een Bachelor Compositie (Jazz of Klassieke Muziek), een Bachelor Filmmuziek of een vergelijkbare relevante bachelor hebben afgerond, en die een aantoonbare aanvang hebben gemaakt met het ontwikkelen van hun compositorische artistieke authenticiteit.