Toelatingsprocedure

Om toegelaten te worden tot de afdeling Jazz van Codarts doe je een toelatingsexamen dat uit twee onderdelen bestaat, namelijk een theoretisch en een praktisch gedeelte.

Stap 1: maak een online portfolio (voorselectie)

Codarts Jazz, Pop en Wereldmuziek maken een voorselectie op basis van een ingezonden link naar een audio- en videomateriaal met maximaal drie nummers. Voorkeur: gespeeld met een combo / band. Je kunt ons de link naar een YouTube-kanaal *, een SoundCloud kanaal *, een Facebook-pagina of een website * versturen via Studielink.

* Bij gebruik van een YouTube of SoundCloud-kanaal, upload je de links naar Google Drive, samen met je motivatiebrief, biografie, en muzikale cv. Maak een map aan met daarin alle vereiste documenten en links en stuur ons de link. Zorg ervoor dat je profiel is ingesteld op ‘public’. ** Als je een website wilt maken raden wij je aan een gratis website te maken: gebruik www.weebly.com van www.wix.com.

De inhoud van de audities weerspiegelt de eisen die de opleiding en de latere beroepspraktijk zal aan de studenten zal stellen. De audities worden afgenomen door een comité bestaande uit docenten van de afdeling waarvoor je auditie doet.

HOUD ER REKENING MEE DAT wij geen cd’s of dvd’s, mp3’s via e-mail accepteren. Zorg ervoor dat je Facebook-pagina is ingesteld op ‘public’.
HOUD ER REKENING MEE DAT kandidaten voor Jazz Composition “Stap 1″ over kunnen slaan en direct beginnen met” Stap 2 “.

Stap 2: meld je aan via Studielink (klik hier)

Stap 3: uitnodiging voor de auditie

Op basis van je digitale portfolio nodigen we je uit voor een toelatingsexamen bij Codarts. Je ontvangt een e-mail uitnodiging met meer informatie via onze studentadministratie ASC. De auditiedata worden t.z.t. op deze pagina gepubliceerd

Stap 4: de auditie

Tijdens de auditie worden je aanleg, kennis, vaardigheden en ontwikkelbaarheid getoetst voor de studierichting die je van plan bent te gaan volgen. De auditie bestaat uit een muziektheoretisch en een praktisch deel. In het praktische deel worden; muzikaal gehoor, gevoel voor ritme, improvisatorisch vermogen, affiniteit met de muziek van het gekozen hoofdvak, aanleg, ontwikkelingsmogelijkheden en motivatie getest.Tijdens de toelating moet je voorspelen (met eigen band/begeleiders/tape). Bereid maximaal 3 stukken voor waaruit de docenten een keuze kunnen maken. Geef aan welke je absoluut wilt spelen! De toelating duurt 30 minuten. Op dezelfde dag wordt je getest op je theoretische kennis. Klik hier voor een theorietest.

Stap 5: uitslag auditie

Op basis van de audities bepaalt het management van de opleiding of je kan worden toegelaten. Daarover ontvang je binnen twee weken na je auditie per e-mail persoonlijk bericht.