Erasmus Jazz Prijs

De Erasmus Jazz Prijs is dé prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent. De prijs is indertijd door Codarts (voorheen Rotterdams Conservatorium) en de Stichting Vrienden van Codarts geïntroduceerd om jong jazztalent een duw te geven in de richting van het beroepscircuit. De prijs bleek een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jonge jazzmusici, onder wie Bart Wirtz, Louk Boudesteijn en Stephanie Francke. Deze oud-winnaars zijn inmiddels gevestigde namen in het Nederlandse jazzlandschap. De Erasmus Jazz Prijs wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Vrienden van Codarts en Nedspice.

Erasmus Jazz Prijs 2021

Op zondag 18 april 2021 om 15:00 organiseren we alweer de 25e editie van de Erasmus Jazz Prize, dé prestigieuze prijs voor aanstormend jazztalent. De finale is te volgen via een livestream vanuit de Eduard Flipse zaal in de Doelen. Deze jubileumeditie laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan, daarom zullen we tijdens de finale teruggaan in de tijd. Samen met de fantastische trompettist Jan van Duikeren kijken we terug op de allereerste editie in 1996 en de buitengewone basgitarist Rik Kraak neemt ons mee naar zijn overwinning in 2006 en de carrière die daarna volgde.

Op 6 en 15 april om 16:00 uur vinden de halve finales plaats in de Jan Laurens Hartong zaal in het WMDC. Deze halve finales zullen ook te bekijken zijn via een online livestream.

De genomineerden

Download hier meer informatie over de genomineerden.

De volgende talenten zullen strijden in de finale op 18 april:

  • Miran Noh (Nohmi Quintet)
  • Peter Somuah
  • Piero Conte
  • Sophie Koole

Livestream link

Zowel de halve finales als de finale kunnen live worden gevolgd via:
https://codarts.planetestream.com/default.aspx?search=find:%20live 
Login als gast en geniet van de shows!

Downloads