In memoriam Annelien Tiesinga

Annelien Tiesinga (1946-2020)

Op woensdag 9 september is Annelien Tiesinga overleden. Zij was van 1978 tot 2011 docent Biologie en Verzorging en langdurig lid van de MR van de Havo/vwo voor Muziek en Dans.

Annelien in 2014.

Behalve een goede en geliefde docent was zij ook de grote animator van een groot aantal activiteiten op de HMD. Zo organiseerde zij de jaarlijkse introductiedagen voor de brugklassers en de werkweek voor de derde klas. Veel oud-leerlingen en (oud-)docenten hebben hier ongetwijfeld goede herinneringen aan.

Daarnaast was zij betrokken bij de organisatie en aankleding van de borrels voor ouders en leerlingen na afloop van de kerstconcerten, die destijds in de dansstudio op de Voorschoterlaan plaatsvonden. Ook schoolfeesten, sinterklaasvieringen en diploma-uitreikingen werden daar gehouden en ook daarin had Annelien een grote rol.

In haar functie als brugklasmentor en vertrouwenspersoon hield zij altijd een hartstochtelijk pleidooi voor haar leerlingen. Die rol ging zo ver dat leerlingen in geval van nood zelfs bij haar thuis terecht konden. Vroeger konden klassenfeesten ook bij haar thuis gevierd worden. Veel collega’s bewaren goede herinneringen aan de afsluiting van het schooljaar bij Annelien en Jasper in Prinsenbeek. In de tuin ging het dan altijd weer over de HMD en werden anekdotes over oud-leerlingen verteld.

Ook na haar pensionering bleef Annelien nauw betrokken bij de HMD. Bij kerstconcerten en dansvoorstellingen in het Isala Theater was zij vrijwel altijd aanwezig. Via Facebook had zij contact met honderden oud-leerlingen. De HMD was echt haar school. Voor heel veel leerlingen en ook collega’s was Annelien de moeder van die school.

We gaan haar missen.