Hammondorgel

Hammondorgel is een ongelofelijk veelzijdig instrument, dat terug is van eigenlijk nooit weggeweest en definitief een plek heeft verworven in de huidige muziekpraktijk. Sinds het schooljaar 2018-2019 biedt Codarts hammondorgel dan ook aan als hoofdvak binnen de bachelor en master Jazz en Pop. Het hoofdvak is uniek in Europa en laat studenten de oneindige mogelijkheden van het instrument ervaren en onderzoeken.

Het studieprogramma is opgebouwd uit reguliere vakken zoals samenspel (bands en ensembles), muziektheorie, homerecording, ondernemen, onderzoek, etc. Daarnaast bestaat het programma uit specifieke hammondorgelaspecten zoals geluidsregistratie, dynamiek, coördinatie- en basvaardigheden van handen en voeten, hammondorgel songbook repertoire en muziekproductie. Er is ook veel aandacht voor het ontwikkelen van nieuw repertoire en technieken en het opdoen van studio-ervaring. Het hoofdvak wordt gecombineerd met het hoofdvak toetsen (pop) of piano (jazz) afhankelijk van jouw studiekeuze. Dit houdt in dat naast hammondorgel ook piano, keyboard en synthesizers centraal staan tijdens je studie.

Laat je naast de lessen en projecten inspireren door masterclasses. Afgelopen jaren hebben hammondorganisten Dr. Lonnie Smith, Cory Henry, Rhoda Scott, Arno Krijger, OrgelVreten (Thijs Schrijnemakers en Robin Piso), Sven Hammond Soul en Bruut (Folkert Oosterbeek) een bezoek aan Codarts gebracht.

Hoofvakdocent: Carlo de Wijs