Agenda - Codarts

Klassieke Muziek hoofdvak-open dagen (online)

woensdag 20 januari 2021

Online hoofdvak-open dagen Klassieke Muziek, van 20 januari t/m 5 februari 2021: orgel, harp, hoge strijkers, lage strijkers (contrabas), slagwerk, compositie, houtblazers, piano, zang, lage strijkers (cello), koperblazers, muziektheorie/geschiedenis. Kom alles te weten over het hoofdvak van jouw keuze!

Codarts_Rotterdam_AKOM_Ensemble_foto_Jan-Hordijk

Lunchconcert Talent Break

woensdag 20 januari 2021

Violist Diego Virgüez Maeso & Friends (Sander Sittig, piano, Julia Filón, viool, Stefano Sancassan, altviool, Maria Biarge Carnicer, cello).

Op het programma staan werken van Ludwig van Beethoven (1770-1827), Maurice Ravel (1880-1937), Stephan Koncz (1984) en Ray Chen (1989).

In samenwerking met de Doelen.

CODARTS POP SNEAK PREVIEW CONCERT

vrijdag 22 januari 2021

Op vrijdag 8 en 22 januari* om 20:00 uur zal onze Pop afdeling 2 concerten uitzenden, opgenomen in BIRD! Bekijk en beluister het eigen werk van 36 verschillende bands van onze Pop afdeling. Van singer-songwriter tot elektro, van reggae tot rock en van dance tot funk. De concerten zijn een Sneak Preview van het Pop op de Kaap festival dat elk jaar in mei wordt georganiseerd. Houd onze socials in de gaten voor de link naar de concerten. See you online!

* Let op: de uitzending van 15 januari is verplaatst naar vrijdag 22 januari

Codarts Pop Sneak preview concert

Open dag Jazz – hoofdvak (online)

woensdag 27 januari 2021

Is muziek jouw passie? Wil je meer te weten komen over de bacheloropleiding Jazz bij Codarts?

Bezoek dan onze online Jazz open dag op 27 januari 2021! Tijdens deze open dag zullen we een goed beeld geven van de opleiding, het hoofdvak, de docenten en de sfeer en mogelijkheden bij Codarts.

Je kunt je aanmelden per hoofdvak: Drums, Gitaar, Zang, Saxofoon, Trompet, Basgitaar, Contrabas, Piano, Trombone, Compositie. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor speciale sessies over RASL dubbele bachelor of over het theoretisch toelatingsexamen.

Aanmelden is verplicht (voor 24 januari 2021).

Codarts_Open_Nacht_Jazz_Pop_Wereldmuziek

Open dag Wereldmuziek (online)

donderdag 28 januari 2021

Is muziek jouw passie? Wil je meer te weten komen over de bacheloropleiding Wereldmuziek bij Codarts?

Bezoek dan onze online Wereldmuziek open dag op 28 januari 2021! Tijdens deze open dag zullen we een goed beeld geven van de opleiding, de specialisaties, de docenten en de sfeer en mogelijkheden bij Codarts.

Je kunt je aanmelden per specialisatie: Latin, Turkse Muziek of Flamenco Gitaar. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor speciale sessies over RASL dubbele bachelor of over het theoretisch toelatingsexamen.

Aanmelden is verplicht (voor 24 januari 2021).

Codarts Rotterdam opleiding wereldmuziek

Open dag Pop – hoofdvak (online)

donderdag 28 januari 2021

Is muziek jouw passie? Wil je meer te weten komen over de bacheloropleiding Pop bij Codarts?

Bezoek dan onze online Pop open dag op 28 januari 2021! Tijdens deze open dag zullen we een goed beeld geven van de opleiding, het hoofdvak, de docenten en de sfeer en mogelijkheden bij Codarts.

Je kunt je aanmelden per hoofdvak: Songwriting, Drums, Gitaar, Zang, Basgitaar, Toetsen/Hammondorgel. Het is ook mogelijk om je aan te melden voor speciale sessies over RASL dubbele bachelor of over het theoretisch toelatingsexamen.

Aanmelden is verplicht (voor 24 januari 2021).

RASL – Experience Day

vrijdag 29 januari 2021

Heb jij een muzikaal talent, maar heb je ook sterke behoefte aan academische kennis? Codarts en de partners van het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) bieden je de mogelijkheid om kunst en wetenschap te combineren in een vijfjarige Dubbele Bachelor. Ontdek de mogelijkheden tijdens deze (online) Experience Day.

Open avond Docent Muziek (online)

vrijdag 29 januari 2021

Maak kennis met de opleiding Docent Muziek van Codarts tijdens de online open avond op vrijdag 29 januari. Praat met studenten, krijg informatie over het toelatingsexamen en doe een proeftoelating theorie, ontmoet docenten, doe mee aan korte online workshops en stel al je vragen aan de opleidingscoördinatoren.

Talent On The Move Tournee

donderdag 25 februari 2021

Van Jiří Kylián tot Hans van Manen, van Cayetano Soto tot Hofesh Shechter: de keur aan wereldvermaarde choreografen van wie de afgelopen jaren werk te zien was tijdens de opeenvolgende Talent On The Move-edities is indrukwekkend groot en gevarieerd. Talent On The Move is het jaarlijkse tourneeprogramma van de virtuoze en veelzijdige topdanstalenten van Codarts Rotterdam, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans. Ook in seizoen 2020/2021 kunt u weer genieten van een selectie van het beste wat de hedendaagse dans te bieden heeft – van solo’s en duetten, van groepswerken, van bestaand repertoire van internationale topchoreografen, maar ook van nieuwe choreografieën van aanstormende talenten die speciaal voor de dansers van Codarts zijn gecreëerd.

Video auditie Dans

zondag 28 februari 2021

Droom jij ervan om de bacheloropleiding Dans te volgen bij Codarts? Vanaf nu kun je je inschrijven voor de voorselectie van de audities. De voorselectie is dit jaar volledig online, door middel van het inzenden van een video-auditie. Lees hier alles over de auditieprocedure. We kijken uit naar jouw inzending!

Deadline voor het indienen van een video-auditie en registratie via Studielink: 28 februari 2021.

Let op: alleen volledig geregistreerde kandidaten worden in overweging genomen.