Toelatingsprocedure Flexibel traject

De bacheloropleiding Docent Muziek is een voltijdopleiding. Indien je al geheel of voor een groot deel een instrumentale conservatoriumopleiding hebt gevolgd, bijvoorbeeld de bachelor Muziek, is het mogelijk om het diploma Docent Muziek versneld te behalen. In dat geval leg je een aangepaste auditie af. Hier vind je de toelatingsprocedure.

Stap 1: Meld je aan via Studielink, klik hier
a. Registreer in Studielink.
b. Na registratie ontvang je inloggegevens voor Osiris Aanmelding.
c. Maak de registratie compleet: upload een pasfoto en je portfolio (instructie portfolio: klik hier)

De deadline voor het compleet maken van je registratie is dinsdag 1 maart 2022 om 16.00 uur.

Stap 2: Uitnodiging voor de auditie
Na 1 maart ontvang je van onze studentenadministratie (ASC) een uitnodiging voor een intake-assesment bij Codarts. De audities vinden plaats in de week van 28 maart 2022.

Stap 3: De auditie
Toelating is op basis van een intake-assessment. Neem voor het intake-assessment een dossier mee waaruit je muzikale ervaring en behaalde diploma’s blijken. Ter plekke demonstreer je de volgende onderdelen:

  • Primair instrument: breng 2 korte stukken (max. 4 minuten in totaal) ten gehore, bij voorkeur van verschillende genres.
  • Zang en liedbegeleiding: begeleid jezelf in 2 korte liedjes op piano en/of gitaar, bij voorkeur van verschillende genres.
  • Muzikale verdieping: laat een kort muzikaal fragment zien/horen (max. 3 min) wat voor jou een speciale betekenis heeft en vertel ons meer over het hoe en waarom.

Stap 4: Uitslag auditie
Het management van de opleiding bepaalt samen met de toelatingscommissie of je toegelaten kunt worden. Over de uitslag van de auditie ontvang je bericht van ons.

Heb je vragen? Stuur een e-mail naar asc@codarts.nl.