Auditieprocedure

Programma en inhoud van de auditie.

De voorselectie bestaat uit 4 groepen, de eindselectie uit 2 groepen.

Voorselectie

  • Maandag  08 april 2019 – groep 1, 2, 3
  • Dinsdagochtend 09 april 2019 – groep 4

De voorselectie bestaat uit een les moderne dans (45 min), een les jazzdans (45 min) en een les Urban (30 min). Ook lever je van te voren een schrijfopdracht in (zie toelatingseisen). Na de evaluatievergadering van de auditiecommissie worden geselecteerde kandidaten uitgenodigd voor de eindselectie.

Eindselectie

  • Dinsdagmiddag 09 april 2019 – eindselectie van groep 1 & 2
  • Woensdag  10 april 2019 – eindselectie van groep 3 & 4

De eindselectie bestaat uit een balletles (45 min), een solo-presentatie van 2 minuten in zelfgekozen dansstijl met een goede muziekkeuze, het instuderen (o.l.v. docent) en presenteren van een danscompositie, een schrijfopdracht, een individueel gesprek n.a.v. de schrijfopdracht en een fysieke test. Lees ook de pagina met toelatingseisen voor meer informatie.

Muziek voor solo

Naast jouw schrijfopdracht en pasfoto, ontvangen wij graag voor 02 april ook  de muziek, die je zult gebruiken in jouw solo. (Geen muziek gebruiken, is ook mogelijk – s.v.p. wel doorgeven). Om vooraf een playlist te kunnen maken van alle solo’s, ontvangen wij jouw muziek graag per mail in MP3 of middels Wetransfer. Graag jouw muziek sturen naar asc@codarts.nl o.v.v. jouw naam.

Praktische informatie auditie

Kledingadvies
Strak zittende kleding waarin de fysieke mogelijkheden goed zichtbaar zijn en warming-up kleding. Schoeisel: sneakers (urban), balletschoenen.

Overnachten in Rotterdam
Studenten die onderdak zoeken tijdens de auditieperiode, kunnen bijvoorbeeld terecht op de websites www.stayokay.com, www.airbnb.com, www.thestudenthotel.com of www.kingkonghostel.com.

Extra Informatie

Codarts laat slechts een beperkt aantal studenten toe. Studenten die door de eindselectie heenkomen, zijn in principe toelaatbaar. Als na de audities blijk dat er meer geschikte studenten dan beschikbare plaatsen zijn maakt het hoofd van de studie een nieuwe definitieve selectie. Kandidaten die hier doorheen komen zullen worden geplaatst en ontvangen een aanmeldingspakket. Andere geschikte studenten die niet door de definitieve selectie komen, worden wel geplaatst op een wachtlijst.

Belangrijk: Ben je officieel toegelaten? Laat dan binnen een maand weten of je daadwerkelijk bij Codarts komt studeren. Doe je dit niet op tijd, dan zijn wij in principe genoodzaakt kandidaten van de reservelijst op te roepen.