Auditieprocedure Docent Dans

Programma en inhoud van de auditie.

Aanmelden voor een auditie gaat via Studielink.

/////

Auditieprocedure

De auditie bestaat uit een voorselectie van 4 groepen kandidaten en een eindselectie bestaande uit 2 groepen kandidaten.

Voorselectie

Vrijdag 08 april 2022                             : groep 1, 2, 3

Zaterdagochtend 09 april 2022          : groep 4

De voorselectie bestaat uit een les moderne dans, een les jazzdans en een les Street & Club styles. Na de evaluatievergadering van de auditiecommissie, worden geselecteerde kandidaten uitgenodigd voor de eindselectie.

Eindselectie

Zaterdagmiddag 09 april 2022     : eindselectie van groep 1 & 2

Maandag 11 april 2022                   : eindselectie van groep 3 & 4

De eindselectie bestaat uit een les ballet, een solo-presentatie van 2 minuten in een zelfgekozen dansstijl met vrije muziekkeuze (geen muziek is ook toegestaan), het instuderen en presenteren van een danscompositie, het maken van een tweede schrijfopdracht , een individueel gesprek n.a.v. de eerder ingestuurde schrijfopdracht* en eventueel een korte fysieke test.

Kandidaat wordt toelaatbaar geacht bij:

  • voldoende ontwikkeling potentieel (of meer) bij de onderdelen solo, compositie en bij minimaal drie van de vier danstechnische vakken ( Ballet/Jazz/Modern/ Street & Club styles).
  • aanwezigheid van de criteria behorend bij de schrijfopdracht* & positief selectiegesprek conform de visie van de opleiding.

*Voor meer informatie over de schrijfopdracht (zie Toelatingseisen )

Definitieve plaatsing of wachtlijst

Codarts Rotterdam laat slechts een beperkt aantal studenten toe. Kandidaten die de eindselectie zijn doorgekomen, zijn toelaatbaar. Na definitieve plaatsing ontvangen zij een inschrijfpakket. Is het maximale aantal studenten bereikt, dan kan het zijn dat toelaatbare kandidaten op een wachtlijst worden geplaatst. De geplaatste kandidaten wordt verzocht binnen één maand na plaatsing kenbaar te maken aan Codarts of ze de opleiding daadwerkelijk zullen gaan volgen. Als een kandidaat niet op tijd reageert, heeft Codarts het recht om zijn/haar plaats aan te bieden aan een kandidaat op de wachtlijst.