De kunst van het ontwerpen 2022

Op 30 september 2022 wordt voor de vierde keer De kunst van het ontwerpen uitgereikt: een ontwerpprijs voor het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp door aankomende kunsteducatoren en kunstdocenten.

Educatieve ontwerpprijs voor derde- en vierdejaarsstudenten docentenopleidingen kunstvakken én alumni die in 2020-2021 zijn afgestudeerd
&
Educatieve ontwerpprijs voor masterstudenten kunsteducatie

Op 30 september 2022 wordt voor de vierde keer De kunst van het ontwerpen uitgereikt: een ontwerpprijs voor het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp door aankomende kunsteducatoren en kunstdocenten, georganiseerd door de Willem de Kooning Academie en Codarts Rotterdam. 

De hedendaagse educatieve praktijk vraagt om kunsteducatoren / kunstdocenten die vanuit een persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten – een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen. Om de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerper zichtbaar te maken organiseert het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO) deze educatieve ontwerpprijs.

Na een voorselectie presenteren de beste kunsteducatieve ontwerpers op 30 september 2022 in Rotterdam hun ontwerp live voor publiek. Tijdens dit live-event reikt de juryvoorzitter de juryprijs uit aan het beste bachelor-project en het beste master-project. Daarnaast bepaalt het publiek wie de publieksprijs wint in beide categorieën.

Je kunt meedoen aan de wedstrijd:

  • Wanneer je derde- of vierdejaars student bent aan een bachelor docentenopleiding in de kunsten (dans, muziek, theater of beeldende kunst en vormgeving).
  • Wanneer je je kunsteducatieve ontwerp hebt ontworpen tijdens het studiejaar 2020-2021 of 2021-2022.

Je kunt meedoen aan de wedstrijd:

  • Wanneer je een master volgt in kunsteducatie.
  • Wanneer je je kunsteducatieve ontwerp hebt ontworpen tijdens het studiejaar 2020-2021 of 2021-2022.

Stuur je kunsteducatieve ontwerp hier in ->
Bachelor
Master

Jury en jurering

De jury van De kunst van het ontwerpen bestaat uit experts uit het veld van kunst en educatie onder voorzitterschap van Sanne Scholten, directeur van het LKCA. De jury beoordeelt de ingezonden kunsteducatieve ontwerpen op onder meer relevantie, actualiteit en geschiktheid voor de praktijk.

Reglement

Reglement De kunst van het ontwerpen 2022 [pdf]