De kunst van het ontwerpen 2022

Op 30 september 2022 wordt voor de vierde keer De kunst van het ontwerpen uitgereikt: een ontwerpprijs voor het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp door aankomende kunsteducatoren en kunstdocenten.

Educatieve ontwerpprijs voor derde- en vierdejaarsstudenten docentenopleidingen kunstvakken én alumni die in 2020-2021 zijn afgestudeerd
&
Educatieve ontwerpprijs voor masterstudenten kunsteducatie

Op 30 september 2022 wordt voor de vierde keer De kunst van het ontwerpen uitgereikt: een ontwerpprijs voor het meest innovatieve of prikkelende kunsteducatieve ontwerp door aankomende kunsteducatoren en kunstdocenten, georganiseerd door de Willem de Kooning Academie en Codarts Rotterdam. 

Na een voorselectie presenteren de beste kunsteducatieve ontwerpers op 30 september 2022 in Rotterdam hun ontwerp live voor publiek. Tijdens dit live-event reikt de juryvoorzitter de juryprijs uit aan het beste bachelor-project en het beste master-project. Daarnaast bepaalt het publiek wie de publieksprijs wint in beide categorieën.

Heeft u interesse om de presentaties van de genomineerden en de uiteindelijke prijsuitreiking op vrijdag 30 september 2022 bij te wonen? Omdat de zaal geen grote capaciteit heeft, kan helaas maar een beperkt aantal mensen in de zaal aanwezig zijn. Om toch een zo groot mogelijk publiek te bereiken, zal het gehele evenement te volgen zijn via livestream.
Wilt u zich hiervoor aanmelden of heeft u hier vragen over? Dan kunt u contact opnemen met Roosmarijn Prins via roosmarijn.prins@gmail.com.

De genomineerden
Na maar liefst 45 aanmeldingen (31 bachelor en 14 master) heeft de jury de 11 genomineerden gekozen die op vrijdag 30 september hun ontwerpplan mogen presenteren. De genomineerden zijn:

MASTER
– Rebo van Ingena Visser, HKU
– Radio Wonderbos van Marcelle Hilgers en Lobke Meekes, ArtEZ
– Aangeraakt van Clara Peeters en Lotte Haasse, AHK

BACHELOR
– Overhoop van Anneloes van Schuppen, Codarts
– Past-lekker-niet-Poppen! van Valérie van Looij, ArtEZ
– Leerroute impactmaker op het op het Cibap van Jan Erik Fokke, ArtEZ
– //Play// van Daniëlle van Dieten, HKU
– Passion for Fashion van Robbin Verhoef, Mariken Maas, Yrene van Amstel en Chris Haakman, AHK
– Het Einde-van-de-les-ritueel van Remty Elenga, WDKA
– Schat waar gaan we heen van Sarah de Koning, Romy Zwart, Roene Licht en Jorah Terwisscha van Scheltinga, AHK
– Fingers Crossed van Naomi Jansen, WDKA

Gefeliciteerd en tot in september!

De ontwerpprijs
De hedendaagse educatieve praktijk vraagt om kunsteducatoren / kunstdocenten die vanuit een persoonlijke visie onderwijs (mede) kunnen ontwikkelen en vormgeven. Dat geldt zeker voor het onderwijs in de kunsten – een dynamisch vakgebied met steeds nieuwe artistieke uitingen, wispelturige makers en veranderlijke opvattingen. Om de bijzondere expertise van toekomstige kunstdocenten als educatief ontwerper zichtbaar te maken organiseert het Landelijk Overleg Kunstvakdocentenopleidingen (KVDO) deze educatieve ontwerpprijs.