Codarts Blended Learning

We beleven vele delen van ons leven online, het web is alomtegenwoordig en informatie is overal beschikbaar. Deze ontwikkeling nodigt uit tot toepassingen in het onderwijs die het leerproces kunnen verdiepen. Het Codarts lectoraat Blended Learning doet onderzoek naar de kansen die dit biedt specifiek voor kunstvakonderwijs, dat door het artistieke karakter verschilt van ander onderwijs. Daarnaast dragen we bij aan de ontwikkeling van blended learning binnen Codarts: face-to-face onderwijs zoals we het kennen, aangevuld met en versterkt door de digitale wereld en leermiddelen die aansluiten bij de verschillende leerstijlen van de studenten.

Op deze pagina vind je informatie over het lectoraat en de projecten waarbij we zijn betrokken, zoals de Blended Learning Studio (waar blended lesmateriaal wordt gefilmd) en de elektronische leeromgeving (ELO) die in ontwikkeling is. Maar ook linken we je door naar andere projecten en publicaties rondom Blended Learning die zowel voor studenten als docenten relevant zijn. Daarnaast plaatsen we op deze site de recente onderzoeksresultaten en brengen je op de hoogte van trainingen, evenementen en sessies.

Blended Learning Studio
Bij blended learning hoort blended lesmateriaal dat zowel online als onsite ingezet kan worden. Het lectoraat bouwt daarom aan een (mobiele) studio-omgeving waarin lessen, uitvoeringen, lectures etc. kunnen worden vastgelegd in beeld en geluid. Dit materiaal kan vervolgens worden bewerkt tot bijvoorbeeld online kennisclips en lesmateriaal. Maar het kan ook gecombineerd worden met animaties, game-elementen of presentaties om deel uit te kunnen uitmaken van de bestaande fysieke onderwijsomgeving.

  • Voor vragen over de studio of meer informatie kun je contact opnemen met Carlo de Wijs.