Beurzen en studieleningen

Om je voor te bereiden op het bekostigen van je studie en je levensonderhoud in Nederland is goed ‘financieel beheer’ een eerste vereiste.

Algemeen

Duo-lening
Heb je extra geld nodig voor je opleiding? Dan kun je lenen bij de overheid. Je hoeft niet maximaal te lenen, minder mag ook. Dit bepaal je zelf. Je kunt je lening maandelijks aanpassen of opzeggen. De lening moet je na je opleiding altijd terugbetalen, met rente.

Studeren in het buitenland

Holland Scholarship
De Holland Scholarship wordt gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en door Nederlandse onderzoeksinstellingen en Technische Hogescholen. Deze beurs is bedoeld voor studenten die hun studie, stage of onderzoek buiten de Europese Economische Ruimte (EER) willen doen. De beurs bestaat uit een eenmalige bijdrage van € 1250,-.

VSBFonds
Codarts stimuleert de ontwikkeling en verbreding van studenten en alumni. Het VSBFonds stelt elk jaar een aantal beurzen beschikbaar voor studenten die aantoonbaar betrokken zijn bij hun omgeving en die zich graag verder willen ontwikkelen.

DAAD
De uitgebreide DAAD-database biedt een breed overzicht van beurzen en aanvullende informatie voor studenten die interesse hebben in het volgen van cursussen of studeren in Duitsland. Daaronder vallen ook speciale beurzen voor musici en kunstenaars.

Tip

Er is altijd van alles te doen in Rotterdam en met de Rotterdampas krijg je bij veel dingen korting of zijn ze zelfs gratis! Een pas waarmee je ruim 750 leuke dingen kunt doen: activiteiten, cursussen, plekken om te bezoeken, zelfs lekkere dingen eten. De Rotterdampas kost € 60,- maar als student betaal je maar € 12,50. Je kunt de pas aanschaffen bij de centrale bibliotheek (Hoogstraat 110). Vergeet niet je studentenkaart mee te nemen.

Voor meer informatie of vragen over geld, beurzen en studiefinanciering kun je contact opnemen met de studentendecaan van Student Life via decaan@codarts.nl.