Beurzen en studieleningen

Om je voor te bereiden op het bekostigen van je studie en je levensonderhoud in Nederland is goed ‘financieel beheer’ een eerste vereiste.

Kosten van levensonderhoud in Nederland.
Wij schatten dat je € 900 à € 1000 per maand nodig hebt. Afhankelijk van je levensstijl en onvoorziene uitgaven heb je misschien meer nodig.

Beurzen voor studie en stages in het buitenland

Holland Scholarship
De Holland Scholarship wordt gefinancierd door het Nederlandse ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen en door Nederlandse onderzoeksinstellingen en Technische Hogescholen. Deze beurs is bedoeld voor studenten die hun studie, stage of onderzoek buiten de Europese Economische Ruimte (EER) willen doen. De beurs bestaat uit een eenmalige bijdrage van € 1250,-. Voor meer informatie lees hier.

DAAD
De uitgebreide DAAD-database biedt een breed overzicht van beurzen en aanvullende informatie voor studenten die interesse hebben in het volgen van cursussen of studeren in Duitsland. Daaronder vallen ook speciale beurzen voor musici en kunstenaars. Voor meer informatie voor Nederlandse studenten; lees dit.

Korting met de Rotterdampas
Er is altijd van alles te doen in Rotterdam en met de Rotterdampas krijg je bij veel dingen korting of zijn ze zelfs gratis! Een pas waarmee je ruim 750 leuke dingen kunt doen: activiteiten, cursussen, plekken om te bezoeken, zelfs lekkere dingen eten. De Rotterdampas kost € 60,- maar als student betaal je maar € 12,50. Je kunt de pas aanschaffen bij de centrale bibliotheek (Hoogstraat 110). Vergeet niet je studentenkaart mee te nemen. www.rotterdampas.nl

Voor meer informatie of vragen over geld, beurzen en studiefinanciering kun je contact opnemen met de studentendecaan van Student Life via decaan@codarts.nl.

Jan Ritsema-van Eck Foundation
In aanmerking komen één niet-EER-student en drie EER-studenten van de bachelorprogramma’s Muziek, Dans en Circus. Geselecteerde studenten zullen financiële steun ontvangen om hun collegegeld te betalen voor hun volledige bachelorstudie. Klik hier voor meer informatie.

VSB fonds
Codarts stimuleert de ontwikkeling en verbreding van studenten en alumni. Het VSBfonds stelt elk jaar een aantal beurzen beschikbaar voor studenten die aantoonbaar betrokken zijn bij hun omgeving en die zich graag verder willen ontwikkelen. Meer informatie? Kijk dan op de pagina van het VSB-fonds.