Auditieprocedure

Om toegelaten te worden tot Codarts Circus Arts dien je een auditie te doen.

DEADLINE aanleveren informatie voor de voorselectie is 15 februari 2018.

Na de aanmelding in Studielink hebben we het volgende nodig voor de voorselectie:

 1. Curriculum vitae (in het Engels en in PDF formaat)
 2. Motivatiebrief (in het Engels en in PDF formaat)
 3. Pasfoto (selfie) (in PDF formaat) en
 4. 2 YouTube links:
 • Creatieve introductievideo, max. 2 minuten. Stel je zelf op originele en persoonlijk wijze voor (wie ben je, wat is je leeftijd, wat is jouw achtergrond in circustraining, waarom wil je bij Codarts Circus Arts studeren). Beeld: een close-up zoals bij een pasfoto.
 • Video opname van jouw circusspecialisatie en/of een circustraining, max. 3 minuten. Deze video mag een samenstelling van verschillende fragmenten zijn, echter de circus technische oefeningen moeten in één opname worden gefilmd. Alleen solo of partner werk, geen groepsvoorstelling.

Hierbij twee voorbeeld video’s, gemaakt door studenten van Codarts Circus Art

Stuur bovengenoemde per e-mail naar ssmit@codarts.nl voor 15 februari 2018.

Auditiekosten
Kandidaten die worden uitgenodigd betalen geen auditiekosten.

Auditiecriteria
In de auditie zal de commissie, bestaande uit docenten en specialisten uit het circusveld en handelend onder de voorzitter, artistiek manager van de opleiding, beoordelen  in hoeverre de kandidaten geschikt zijn voor de opleiding op grond van de volgende criteria:

 • circus-technische kwaliteiten;
 • fysieke geschiktheid en mogelijkheden;
 • fysieke intelligentie;
 • theatraliteit, muzikaliteit en danskwaliteiten;
 • artistieke talent en originaliteit in het creëren van bewegend materiaal;
 • persoonlijkheid in beweging en podiumpresentatie;
 • gevoeligheid en openheid;
 • het aanwenden van correcties, het uithoudingsvermogen en doorzettingsvermogen;
 • theoretische studievaardigheden.

Er is geen strikte leeftijdslimiet voor Codarts Circus Arts, zolang de leeftijd van de kandidaat of student geen belemmering vormt voor het studieverloop. Het is aanbevolen zich vóór de leeftijd van 25 jaar aan te melden voor de auditie.

Programma en inhoud van de auditie, verdeeld over vier  dagen
De auditie vindt plaats in drie rondes.

Voorselectie voor de auditie
De voorselectie bestaat uit het beoordelen van de video’s op YouTube door het artistieke hoofd en minimaal één van de commissieleden. Na het evaluatieoverleg door dit panel, zullen de geselecteerde kandidaten per e-mail worden uitgenodigd op uiterlijk 9 maart 2018.

Tweede en finale selectie 3 tot en met 6 april 2018
agen, een presentatie van een individuele act (max. 5 minuten), een individuele meting door de fysiotherapeut en individuele gesprekken over vooropleiding, motivatie, de financiële middelen, etcetera. Na de beoordeling door de commissie zal er een selectiemoment zijn na het presenteren van de individuele act. De rest van de kandidaten zullen worden geïnformeerd aan het einde van de vierde dag over de definitieve uitslag

Kledingadvies
Strak zittende kleding waarin de fysieke lijnen duidelijk zichtbaar zijn. Kleding om in op te warmen. Zachte binnenschoenen, sokken of blote voeten. Geen piercings (behalve die onder de kleding) of sieraden toegestaan. Lang haar moet worden opgestoken.

Gezondheidstest als onderdeel van de auditie, bestaat uit twee delen
De kandidaten met een positieve selectiebeoordeling zullen moeten deelnemen aan een door Codarts georganiseerd medisch onderzoek, wat bestaat uit;

 • een fysieke test
 • een algemeen medisch onderzoek

De kosten van dit medisch onderzoek, wat aan het begin van het studiejaar plaatsvindt na officiële inschrijving als student, bedragen rond de € 125,00. Een deel van het gezondheidsonderzoek zal al tijdens de auditie plaatsvinden: tijdens de auditie voert de fysiotherapeut een kort individueel assessment uit (15 minuten per kandidaat).

Aanvullende informatie
Codarts laat slechts een beperkt aantal circusstudenten toe. Kandidaten die de auditie goed doorstaan hebben, zijn artistiek toelaatbaar. Als er na de selectieprocedure meer geschikte kandidaten zijn dan plaatsen, zal de auditiecommissie enkele kandidaten op een wachtlijst plaatsen. Kandidaten die door de laatste selectie zijn gekomen, kunnen worden geplaatst en zullen een inschrijfpakket ontvangen. Kandidaten die toelaatbaar worden geacht, worden verzocht om Codarts binnen maximaal een maand te bevestigen of ze werkelijk zullen gaan starten aan de opleiding. Als kandidaten niet binnen de gestelde termijn reageren, behoudt Codarts het recht om deze plaats aan te bieden aan een van de kandidaten op de wachtlijst.

Accomodatie tijdens de auditie
Kandidaten die accommodatie zoeken kunnen zoeken op de websites van  http://www.sparkshostel.com/, http://www.anihaakien.nl, http://www.kingkonghostel.com, http://hosteldemafkees.nlwww.stayokay.com, www.roomrotterdam.nl en www.rotterdam.info.