Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

Talent Break 1: Bloch and Berlioz

12:30
De Doelen, Rotterdam
Klassieke-Muziek

Talent Break 1: Bloch and Berlioz

Onder leiding van dirigent Jamie Phillips keert het Codarts Symphony Orchestra terug naar de Grote Zaal van de Doelen voor een indrukwekkend concert, waarbij ze twee meesterwerken zullen uitvoeren: Schelomo (Bloch) en Symphonie Fantastique (Berlioz).

 

Schelomo (Ernest Bloch)

Ernest Bloch, een Amerikaanse componist van Zwitserse afkomst, werd geboren in Genève in 1880. Ondanks zijn wereldwijde zwerftochten voelde hij zich nergens echt thuis, maar hij streefde ernaar de joodse muziekcultuur uit te drukken, waarvoor hij wordt beschouwd als de grondlegger van de neo-Hebreeuwse muziek. Bloch gebruikte stilistische elementen uit de joodse muziek in zijn werken, waaronder de emotioneel geladen Schelomo Rhapsodie, voltooid in 1916, waarin de cello de stem van koning Salomo vertegenwoordigt tegen de achtergrond van een symbolisch orkest.

Symphonie Fantastique (Berlioz)

Symphonie Fantastique, opus 14 (1830), is een van de meest historisch erkende orkestwerken en wordt beschouwd als een prominente programmatische symfonie, kenmerkend voor de vroege Romantiek. Het stuk vertelt het verhaal van een getalenteerde kunstenaar die, beïnvloed door drugs, hallucinaties ondergaat in de diepten van zijn wanhoop als gevolg van onbeantwoorde liefde voor een vrouw. Berlioz voorzag elk deel van de symfonie van een persoonlijk voorwoord en programmatoelichting.

Bekijk het programma via onderstaande button. Reserveer je vrijkaart op de website van de Doelen.