Codarts Rotterdamhttps://www.codarts.nl/typo3conf/ext/codarts_sitepackage/Resources/Public/Images/logo_Codarts.svg

RASL makes public: FILM X BOOK

16:00 - 18:00 | inloop vanaf 15:30
KINO, Gouvernestraat 129-133, Rotterdam
Codarts onderzoekDansDanstherapieDocent DansDocent MuziekJazzKlassieke-MuziekMaster MuziekMuziektheaterMuziektherapiePopWereldmuziek

RASL makes public: FILM X BOOK

- Presentatie van het nieuwe RASL-boek 'THIS IS NOT A GARDENING BOOK'
Gepresenteerd door co-editor Wander van Baalen
'THIS IS NOT A GARDENING BOOK' presenteert een verzameling case studies, essays en glossary-bijdragen waarin wordt gezocht naar nieuwe vormen van transdisciplinaire educatie. De auteurs die bijdragen aan de bundel - kunstenaars, academici en studenten - zijn geïnteresseerd in de transformatiepotentie van onderwijs dat niet stopt bij institutionele of disciplinaire grenzen.

- Première documentaire 'RASL: Re-Imagining Tomorrow'
Gepresenteerd door makers Arlon Luijten en Barbara van den Boogaard
Een short film (35 min) over onderwijs op het snijvlak van kunst, wetenschap en maatschappij. In de film nodigt een ‘magische’ storyteller ons uit om naar de werkelijkheid te kijken als een compositie waarin meerdere meningen, perspectieven, sociale krachten, culturele krachten en natuurkrachten met elkaar dansen; eindeloos gelaagd.
Aan de hand van praktijkvoorbeelden en interviewfragmenten met studenten, kunstenaars, onderwijsmakers, wetenschappers en maatschappelijke partners krijgt de kijker een beeld van hoe RASL jonge makers en denkers ‘Response-able’ wil maken ten aanzien van de grote uitdagingen van nu en de toekomst.