Internationale Vrouwendag

Het vieren van een betrokken muziekgemeenschap en het doorbreken van vooroordelen

Het initiatief om een ​​International Women’s Day (IWD)-programma te bouwen rond de afdeling Jazz, Pop & Wereldmuziek van Codarts lijkt even relevant als altijd.

Het IWD-thema van dit jaar is ‘Break the Bias’ en resoneert ook vandaag de dag nog steeds met vrouwen in de muziek. Het heeft een impact op ons onderwijs en onze industrie, evenals op diversiteit en inclusiviteit van alle ondervertegenwoordigde talenten in de muziek.

Thema
Ons thema voor Internationale Vrouwendag ‘Viering van een betrokken muziekgemeenschap en het doorbreken van vooroordelen’ heeft betrekking op onze wens om te transformeren naar een muziekgemeenschap waar bewustzijn kan uitgroeien tot positieve actie voorwaarts en waar meer vrouwen hun plaats zullen vinden binnen onze jazz-, pop- en wereldmuziek-studierichtingen als studenten en ook docenten.

Programma
Er zijn optredens van (oud-) studenten, o.a. Van Den Hil (Codarts Pop), Tineke Postma (saxofonist, componist, docent Codarts) zal spelen met Andrew Moreno (gitaar Jazz), Jonathan Ho (alumnus Codarts Jazz), Martin Hafizi (alumnus Codarts Jazz). Ook zijn er optredens van Miran Noh en Femke Mooren (Codarts Jazz) en de veelbelovende Sun-Mi Hong Groep.

Universiteit Utrecht assistent professor Christine Bauer zal een keynote speech geven over bias door algoritme. “Muziekplatforms suggereren naar welke nummers we nu moeten luisteren. De kans is groot dat de eerste aanbeveling een nummer van een mannelijke artiest is. Kunnen we dit patroon doorbreken? – Ja, dat kan.”

Panel
RASL-studente (Rotterdam Arts and Sciences Lab) Florieke de Geus modereert een paneldiscussie met gasten Kim Jäger (student Codarts en Universiteit Utrecht, improviserend cellist), Alesandro Fongaro (bassist, componist, docent Codarts), Mariëtte Groot (WORM, re#sister), Djuwa Mroivili (onderzoeker, performer) en Tineke Postma. Linda Bloemhard (senior beleidsadviseur Jazz, Pop & Wereldmuziek) en Tineke Postma zullen samen het evenement hosten. 

Deze viering staat open voor publiek en wordt live gestreamd via deze link (inloggen als gast).

Datum: 8 maart 2022
Tijd: 15:00 – 20:30 uur
Locatie: WMDC, Pieter de Hoochweg 125, Rotterdam
Entree: Gratis

Voor meer informatie volg onze social media:
Instagram
Facebook