Dansbeurzen op bijzondere manier uitgereikt

Ook onder deze bijzondere omstandigheden zijn de jaarlijkse dansbeurzen uitgereikt! Acht studenten werden online én offline verrast met dit feestelijke nieuws.

Normaal gesproken vindt deze feestelijke ceremonie plaats na de (eindejaars-) dansvoorstelling van Docent Dans (DD) en de grand finale van de ‘Talent on the move tour’ in Rotterdam van Uitvoerende Dans (UD). Nu waren de DD-studenten aanwezig in een dansstudio van Codarts op de locatie Kruisplein in Rotterdam. De andere studenten, waarvan sommigen in het buitenland, zaten bijeen in een Zoom-meeting. 

Het is voor het eerst dat de dansbeurzen van Stichting Corrie Hartong fonds en Kylián Foundation worden uitgereikt via een Zoom-meeting. ‘Ik had liever met jullie samen op het podium gestaan!’, zei Patrick Cramers, voorzitter van het Corry Hartong Fonds tijdens de online uitreiking. ‘Het was niet makkelijk een keuze te maken uit vierentwintig kandidaten, met allemaal een even mooi, en vaak ontroerend, verhaal. We gunnen het jullie allemaal!’

Ook Samuel Wuersten, lid van de Kylián Foundation en directeur van het Holland Dance festival, vond het ‘een vreemde, maar vrolijke situatie’. ‘De feedback die ik krijg van studenten en dansleraren, ook uit het buitenland, is dat iedereen ervan overtuigd is dat we hier uiteindelijk sterker uitkomen. Ik hoop jullie snel weer te zien dansen!’

Zes studenten ontvingen een studiebeurs van Stichting Corrie Hartong fonds:

Van de bacheloropleiding Uitvoerende Dans:

  • Pablo Dávila Iglesia (2e jaars)
  • Anna Raiola (3e jaars)
  • Dorėja Atkočiūnas (2e jaars)
  • Graziana Veneziano (2e jaars)

Van de bacheloropleiding Docent Dans:

  • Lisanne Smits (3e jaars)
  • Marilou Hemmerlin (3e jaars)

Twee studenten ontvingen een beurs van de Kylián Foundation

Van de bacheloropleiding Uitvoerende Dans:

  • Viola Grappiolo (2e jaars)
  • Gabriele Rolle (3e jaars)