Coronavirus

Deze nieuwspost is gesloten. Ga naar www.codarts.nl/coronavirus voor het laatste nieuws.

In Nederland zijn er inmiddels meerdere besmettingen met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Codarts volgt de ontwikkelingen op de voet en houdt zich aan de maatregelen en adviezen die worden gecommuniceerd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de betrokken ministeries. De meest actuele informatie over het nieuwe coronavirus lees je op de website van het RIVM.

We adviseren iedereen die naar het buitenland wil reizen het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Het is goed om je reis bij een negatief reisadvies (rood of oranje gemarkeerde gebieden) te heroverwegen of uit te stellen, zeker als je reist door een gebied dat door de lokale overheid is ‘afgesloten’.

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken:

–  was je handen regelmatig (grondig, met zeep en minstens twintig seconden)
– hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
– gebruik papieren zakdoekjes (en gooi die direct weg)