Ontmoet onze studenten: Sam

Sam_Meet_the_StudentsWie? Sam Ouwehand (21)
Uit? Delft, Nederland
Studeert? Creative producer (Pop)
Jaar? Tweede
Wat? Studeert volgend schooljaar met studie- en bandgenoot Danique van der Vlugt vier maanden op de USC Thornton School of Music in Los Angeles

Vier maanden Los Angeles, vertel!
“We gaan naar L.A. in het kader van een uitwisseling. Wessel Coppes, hoofd van de afdeling Pop, heeft dat geregeld. Danique – zij is derdejaarsstudente zang en samen met haar vorm ik het indie electronic duo KUZKO – had al eens laten vallen dat ze heel graag naar L.A. zou gaan. Toen ze van Wessel hoorde dat dat mogelijk was, en er zelfs tweede plekken beschikbaar waren, heeft ze mij als kandidaat aangedragen.
L.A. is op dit moment de hoofdstad van de popmuziek. De muziekscene is er zo groot! Post Malone is L.A.-based, Max Martin – de grootste songwriter van de wereld – zit daar nu, alle muziekclips worden er geschoten. Een gave stad dus om als popduo heen te gaan. Uiteraard gaan we er in de eerste plaats naartoe als individuele studenten. We draaien een semester mee op de University of Southern California Thornton School of Music, van 20 augustus tot 20 december. Maar daarnaast hebben we veel tijd om ons te focussen op onze muziek. En om te netwerken. Heel vet allemaal!”

Je bent al bezig met de toekomst, de tijd na Codarts?
“Jazeker. Als ik hier klaar ben, wil ik een band hebben om mee te werken; ik wil KUZKO tot een succesverhaal maken, tot een goede zelfstandige band. Tegen die tijd wil ik ook een studio en/of oefenruimte hebben. En daarnaast wil ik als producer voor anderen werken, maar daar ligt nu niet mijn focus.”

Wat zijn voor jou de KUZKO-hoogtepunten tot nu toe?
“Het winnen van de finale van de landelijke muziekcompetitie Art Rocks 2018, begin dit jaar, en het uitbrengen in mei van onze eerste single, White Vans. We zijn nu anderhalf jaar bezig. Overigens spelen we live met z’n zessen. Danique zingt, ik zing en speel synths, en we worden begeleid door vier topmuzikanten op drums, keyboards, bas en percussie .”

Wat is je favoriete plek in Rotterdam?
“Dit gebouw, het WMDC, waarin de opleidingen Pop, Jazz en Wereldmuziek zijn gehuisvest. Elke keer als ik hier binnenkom, heb ik zin om aan de slag te gaan. Dit is een plek van creativiteit en productiviteit. Met heel leuke mensen, die er ook nog eens mooi uitzien. Als je hier een ruimte hebt geboekt, kun je vier of vijf uur achter elkaar knallen!”

Codarts is voor mij…
“…een plek die me inspireert en motiveert om beter en harder te werken dan ik ooit had durven dromen.”

Meet_The_Students_KUZKO