Codarts Productie Award uitgereikt op RIDCC

Op zaterdag 29 juni 2019 vond de finale van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC), gepresenteerd door Jan Kooijman, plaats in Theater Rotterdam. De Engelse choreograaf Kwame Asafo-Adjei won de XL Production Award, bestaande uit een productiebudget van € 100.000. Dit is de grootste dansprijs in zijn soort in de wereld. Daarnaast werden ook zes Partner Awards en de Publieksprijs uitgereikt.

Codarts is trotse partner van de Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) met het toekennen van de Codarts Production Award. Deze prijs is dit jaar in de wacht gesleept door Diego Sinniger de Salas met COMA. Dit stelt hem in staat om te werken met de getalenteerde studenten van onze bacheloropleiding Uitvoerende Dans en dit uit te voeren.

Winner_RIDCC_Codarts_Production_Award

Vorig jaar  wonnen Youri Peters en Marie Khatib-Shahidi de Codarts Production Award, wat resulteerde in een adembenemende performance in de Laurenskerk in samenwerking met de Britse zanggroep Voces 8, zie foto’s hieronder.

Choreografie_RIDCC_2018 Choreografie_RIDCC_2018 Choreografie_RIDCC_2018