Leerlingen blijven slapen in dansstudio’s Codarts

Leerlingen van de Havo/vwo voor Muziek en Dans blijven op 27 mei overnachten in 2 dansstudio’s Codarts. Op deze manier weten ze zeker dat ze op tijd bij een belangrijke repetitiedag aanwezig kunnen zijn, ondanks de stakingen van het openbaar vervoer op 28 mei.

Veel leerlingen van de Havo/vwo voor Muziek en Dans maken gebruik van het openbaar vervoer om naar school te komen. Omdat er dinsdag belangrijke dansrepetities plaatsvinden, waarvoor externe choreografen zijn ingepland, zullen enkele tientallen dansleerlingen uit de klassen 4, 5 en 6 van maandag op dinsdag overnachten in twee dansstudio’s van Codarts. Ook enkele leden van het management van de school en een aantal conciërges gaan dat doen.

De Havo/vwo voor Muziek en Dans (kortweg HMD) is een vooropleiding van Codarts Rotterdam. Met deze kunsthogeschool (conservatorium, dansacademie en circusschool) deelt de school een gebouw in het centrum van de stad (Kruisplein 26). Op de HMD zitten zo’n 200 even talentvolle als gedreven meisjes en jongens voor wie muziek of dans een passie is; zij willen daar later misschien wel hun beroep van maken.