We Are 6 wint Erasmus Jazz Prijs ‘19

Het sextet We Are 6 is zondag 24 maart 2019 uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2019. Aan deze prijs voor de beste jazzband van Codarts Rotterdam is een bedrag verbonden van €2.500, aangeboden door hoofdsponsor Nedspice.

De vakjury (Joost Patočka, Friederike Darius en Frank van Berkel) prees We Are 6 om het hoge niveau van compositorische skills – ‘every song told a little story’ en noemde het spel ‘contemporary jazz in de breedste zin van het woord’.

Daniel Denis, gitarist van het trio Amaguk, mocht de prijs voor beste solist in ontvangst nemen. Over de gitarist zei de vakjury: ‘De beste solist van vandaag is een toegewijde en inspirerende muzikant met een uniek gevoel voor energie en een geweldige podiumpresentatie.

Overigens kon het publiek meestemmen via een app.

De Erasmus Jazz Prijs is 24 jaar geleden door kunsthogeschool Codarts Rotterdam en de Stichting Vrienden van Codarts in het leven geroepen om jong jazztalent een zet te geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscene.

We Are 6 nam het tijdens de finale van de Erasmus Jazz Prijs in een volle Jurriaanse Zaal van de Doelen op tegen Amaguk, Eargonauts en Max Ravanello Group. De bands waren tijdens voorrondes in BIRD en LantarenVenster geselecteerd door een vakjury.

We Are 6 bestaat uit Loek van den Berg (altsaxofoon), Andrea Leone (tenorsaxofoon), Adrian Bifano (gitaar), Philipp Frenzel (piano), Jonathan Ho (contrabas) en Rodrigo Ballesteros (drums). Met een stijl die is gebaseerd op het traditionele jazzgeluid en vreemde ritmische structuren krijgen alle solisten volop ruimte om te spelen. De zes jonge talenten komen uit alle delen van de wereld en hebben allemaal iets unieks toe te voegen vanuit hun achtergrond en persoonlijke aanpak.

De inmiddels prestigieuze Erasmus Jazz Prijs bleek een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jonge jazzmusici en -bands, onder wie Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Dimitar Bodurov, Jasper van Hulten, Jasper van Damme, Mark Schilders, Stephanie Francke, Niek de Bruijn, Jimmi Hueting, Liberati Quartet en MILD.

De Erasmus Jazz Prijs is een initiatief van de Stichting Vrienden van Codarts en wordt mede mogelijk gemaakt door Jazz International Rotterdam, Nedspice, BIRD, LantarenVenster, de Doelen en Stichting Bevordering van Volkskracht.