Houd balans tijdens de overdadige feestmaand

December is een feestmaand waarin volop wordt genoten van het leven én van eten. We eten en drinken meestal meer dan normaal en vaak eten en drinken we veel calorieën, slechte vetten, suiker en alcohol.
Ter compensatie zijn hier twee tips om deze overdadige maand in evenwicht te brengen en te genieten van een frisse en gezonde start van je dag!

Citroenwater

Begin de dag met 1 of 2 glazen water, voeg sap van een halve citroen toe voor een extra vitamine C boost! Wacht minimaal 15 minuten voordat je doorgaat met ontbijten.

Ontgiftende boerenkoolsap

Voor 1 persoon
Dit sap is een licht, voedzaam en verkwikkend ontbijt. Boerenkool zit vol met vezels, calcium en antioxidanten. Wanneer je er sap van maakt met een beetje citroen, appel, gember en wat munt, verandert het in een super verfrissend en heerlijk drankje. Een perfecte start van de dag! Maakt je geen zorgen als je geen sapcentrifuge hebt: met een blender kan dit ook prima, voeg dan ook water toe.

Ingrediënten:

  • 5 grote bladeren boerenkool, bladeren grof gehakt (de stelen en ‘ribben’ gebruik je niet)
  • 1 citroen, schil en pitten verwijderd
  • 1 grote appel, grof gehakt
  • 1 stuk verse gember (2,5 cm)
  • 1 handvol verse munt
  • (120 ml water)

Bereiding
Duw alle ingrediënten (zonder het water) door je sapcentrifuge. Je kunt ook alle ingrediënten fijnhakken en ze in een krachtige blender met 120 ml water doen, waarna je het sap eventueel zeeft. Drink het sap direct na bereiding.

Student_Life_Recept_Sappen_December

Bron: It’s All Good: Delicious, Easy Recipes that Will Make You Look Good And Feel Great (2013) door Gwyneth Paltrow.