RASL lanceert hybride publicatieplatform

Het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) heeft het hybride publicatieplatform RASL Compositions. Imagining Alternative Futures gelanceerd. Codarts’ collegevoorzitter Wilma Franchimon overhandigde tijdens het RASL symposium op woensdag 21 november het eerste gedrukte exemplaar aan Babs van den Bergh (directeur Vereniging van Universiteiten) en Carola Hageman (plaatsvervangend directeur en -secretaris Vereniging Hogescholen).

Met het hybride platform wil RASL een netwerk bouwen waar ontmoeting en samenwerking tussen kunst en wetenschap plaatsvinden. De manier van publiceren is hybride – artistiek en wetenschappelijk, digitaal en analoog. RASL is van mening dat iedereen moet kunnen deelnemen, kan filteren wat hij/zij interessant vindt, en dat kennis op verschillende manieren kan worden gedeeld. Je kunt er bijvoorbeeld een interview lezen over de oprichting van RASL, een podcast beluisteren over hybride vormen van onderzoek en een publicatie lezen over Friendly Stalking (over het ontwerpen van de ontmoeting).

Via de open-source publicatiegenerator kun je elk artikel uit de bibliotheek selecteren en een gepersonaliseerde publicatie creëren. Die publicatie kun je printen of teruglezen op je computer, tablet of mobiel.

 

Codarts_RASL_hybride_platform

Wilma Franchimon (links) overhandigt het eerste exemplaar aan Babs van den Bergh.

Over RASL
In het Rotterdam Arts & Sciences Lab (RASL) werken Codarts, Willem de Kooning Academie, Erasmus University College en Erasmus Arts and Culture Studies samen aan vraagstukken op het snijvlak van kunstpraktijk en wetenschap. Het doel van RASL is het bevorderen van kennisuitwisseling en het inzetten van kunst als bron van innovatie voor de veranderende artistieke beroepspraktijk en vraagstukken uit de samenleving.

RASL heeft inmiddels verschillende programma’s gelanceerd, waaronder de RASL Double Degree. Dit is een vijfjarig programma met een geïntegreerd hbo-wo curriculum (vernieuwend in het binaire onderwijssysteem), waarbinnen een student zowel een bachelor aan een van de twee Rotterdamse kunsthogescholen als een bachelor aan de Erasmus Universiteit behaalt. Collegevoorzitter Wilma Franchimon van Codarts was initiatiefnemer van de RASL Double Degree.