Onderzoek Fit to Perform genomineerd voor RAAK-award

Het RAAK-project Fit to Perform van het Codarts-lectoraat Performing Arts Medicine is een van de 6 genomineerden voor een RAAK-award 2018. De RAAK-award biedt toonaangevend praktijkgericht onderzoek van hogescholen een podium. Met de prijs wil het regieorgaan de bekendheid en kwaliteit van het onderzoek aan hogescholen verhogen.

Fit to Perform verbindt kennis vanuit de podiumkunsten, sport, gezondheidszorg, onderwijs en technologie met elkaar. In het onderzoeksproject werkt de hogeschool samen met Het Nationale Ballet (HNB) en Scapino Ballet Rotterdam om de fysieke en mentale gezondheid van dansers te verbeteren en prestaties te optimaliseren.

Een deskundige jury beoordeelt de 6 genomineerden op de volgende criteria :

  • De relevantie van het onderzoek voor het onderwijs en de praktijk.
  • De doorwerking van het onderzoek richting onderwijs en praktijk of onderzoek.
  • Hoe innovatief is het onderzoek?

De projectleiders van de genomineerde projecten krijgen de mogelijkheid de jury meer te vertellen over het onderzoek en de vragen die de juryleden hebben, te beantwoorden. De jury bepaalt vervolgens de winnaars. De 6 genomineerde onderzoeksprojecten presenteren de uitkomsten van hun onderzoek op het SIA-congres op 15 november 2018. Tijdens het congres vindt ook de prijsuitreiking plaats.

Naast de juryprijzen kent de RAAK-award ook een publieksprijs. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete project via http://www.regieorgaan-sia.nl/content/raak-award/stem-voor-publieksprijs

Prijzen

  • 1e prijs: de RAAK-award, € 10.000 en een korte film over het onderzoek
  • 2e prijs: € 5.000
  • 3e prijs: € 2.500
  • Publieksprijs: € 2.500

SIA

Nationaal Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA (Regieorgaan SIA) is onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijke Onderzoek (NWO). NWO is een van de belangrijkste wetenschapsfinanciers in Nederland en zorgt voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. NWO investeert jaarlijks ruim 650 miljoen in nieuwsgierigheid gedreven onderzoek en onderzoek rond de topsectoren en de maatschappelijke uitdagingen.

Meer info over het lectoraat Performing Arts Medicine, zie: https://www.codarts.nl/codarts-performing-arts-medicine/
Meer info over de RAAK-award, zie: http://www.regieorgaan-sia.nl/RAAK-award