OTRA bij Podium Witteman Extra

Podium Witteman extra maakte een uitgebreide uitzending over OTRA – Gran Orquesta Típica! Bekijk hier de uitzending.

OTRA_Argentijnse_Tango_Codarts

Het hart van de tangolessen voor studenten Argentijnse Tango wordt gevormd door het tango-orkest OTRA (Orquesta Tanguera de Rotterdam Integrada por Alumnos), bedoeld voor alle instrumentalisten met uitzondering van gitaristen. Voor hen vormt het gitaarensemble ‘Guitarras Porteñas’ de basis van de opleiding. Het programma bestaat uit traditionele tango en genre-gerelateerde ritmes (milonga ciudadana, milonga campera, vals criollo) evenals verbindingen met hedendaagse genres.

Naast het werk van de orkesten van Osvaldo Pugliese (artistiek leider van de Argentijnse Tango-afdeling van de Rotterdam WorldMusic Academy van het Rotterdams Conservatorium / Codarts), Aníbal Troilo, Carlos Di Sarli en Horacio Salgán, zijn er ook jonge Argentijnse componisten die muziek schrijven voor OTRA. Zoals Sonia Possetti, Alejandro Schwarz en Gustavo Gancedo.
Het orkest wordt geleid door Leo Vervelde en bestaat uit studenten en docenten van de afdeling Tango. In de loop der jaren heeft OTRA opgetreden in Spanje, Duitsland, België en Frankrijk. In 2006 nam OTRA deel aan het ‘VII festival Buenos Aires Tango’ in Argentinië en een van hun concerten werd en wordt nog steeds uitgezonden op de Argentijnse televisie.