Benjamin Herman gastdocent bij Codarts

benjamin-herman-frank-hanswijkSaxofonist Benjamin Herman, een van de origineelste en productiefste jazzmuzikanten in Nederland, wordt per 1 september 2018 gastdocent bij Codarts Rotterdam. Hij gaat wekelijks lesgeven.

Benjamin Herman (Londen, 1968) kreeg op 12-jarige leeftijd zijn eerste saxofoon, een jaar later speelde hij al in het professionele clubcircuit. Hij trad met verschillende groepen op over de hele wereld en initiërende eigen projecten. Ook speelde hij op meer dan honderd platen van heel uiteenlopende artiesten – van Candy Dulfer tot Misha Mengelberg. In de jaren 90 van de vorige eeuw verwierf hij grote bekendheid met het door hem opgerichte, baanbrekende New Cool Collective. In zowel binnen- als buitenland vestigde hij tevens zijn naam als componist. Met het uitbrengen van drie nieuwe soloplaten viert Benjamin Herman dit jaar zijn 50ste verjaardag.

Codarts is een in Rotterdam gevestigde internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus. De hogeschool telt ongeveer 1.000 studenten, met 65 nationaliteiten, en circa 340 medewerkers. De afdeling Jazz is internationaal vermaard. De saxofonisten Bart Wirtz en Jasper van Damme behoren tot de recente alumni.