MILD wint Erasmus Jazz Prijs 2018

Prijs voor beste solist: Humberto Rios

MILD is zondag 18 maart 2018 uitgeroepen tot winnaar van de Erasmus Jazz Prijs 2018. Aan deze prijs voor het beste jazzensemble van Codarts Rotterdam is een bedrag verbonden van € 2.500 aangeboden door hoofdsponsor Nedspice.

De jury – Joost Patocka (voorzitter), Sophie Blussé en Felix Schlarmann – heeft aan het einde van de middag de winnaar bekendgemaakt. “MILD speelt energiek en extreem dynamisch, met een zeer overtuigend verhaal. Eigengereide muziek die binnenkomt. Sterke instrumentalisten die de internationale podia kunnen gaan bestormen.

Humberto Rios (pianist DHD Trio) mocht de prijs voor beste solist in ontvangst nemen.

De Erasmus Jazz Prijs is 23 jaar geleden door hogeschool voor de kunsten Codarts Rotterdam en de Stichting Vrienden van Codarts in het leven geroepen om jong jazztalent een duw te geven in de richting van het beroepscircuit van de internationale jazzscene.

MILD nam het tijdens de finale van de Erasmus Jazz Prijs in een volle Eduard Flipse Zaal van de Doelen het op tegen Neon and the Deons (Dillon Baiocchi, Adam Taylor, Johannes Fend en Richie Struck) en DHD Trio (Humberto Rios, Daan Arets en Damien Rousos).

MILD bestaat uit Donatas Bielunskis (contrabas), Jorrit Westerhof (gitaar) en Denis Baeten (drums). MILD – dat staat voor: ‘Mnemonic Induction of Lucid Dreaming’ – is een experimenteel, vrij, sfeervol jazzensemble dat de verschillende elementen van jazz aftast om zo tot een uniek geluid te komen.

De inmiddels prestigieuze Erasmus Jazz Prijs bleek een geweldige opstap voor een aantal succesvolle jonge jazzmusici, onder wie Jan van Duikeren, Bart Wirtz, Louk Boudesteijn, Dimitar Bodurov, Jasper van Hulten, Jasper van Damme, Mark Schilders, Stephanie Francke, Niek de Bruijn en Jimmi Hueting. Edoardo Liberati, winnaar van de Erasmus Jazz Prijs in 2017, noemde het ‘Een muzikale kwaliteitsstempel die de komende jaren deuren voor ons gaat openen.’

De Erasmus Jazz Prijs is een initiatief van de Stichting Vrienden van Codarts en wordt mede mogelijk gemaakt door Jazz International Rotterdam en Nedspice.