De Formule wint Grote Kamermuziek Prijs ’18

Het ensemble De Formule is de winnaar van de vijfde editie van De Grote Kamermuziek Prijs. De finale vond dinsdag 27 maart plaats in de Jurriaanse Zaal van de Doelen te Rotterdam. De andere finalisten waren Trapeze, Ketting Trio en Altéïde Quintet. De jury, die de vier ensembles beoordeelde op ondernemerschap en muzikaal vakmanschap was onder de indruk van het hoge niveau en innovatieve presentatie van de finalisten.

De Grote Kamermuziekprijs is voor het meest veelbelovende en inspirerende klassieke ensemble dat studeert óf pas is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag of Codarts Rotterdam. Als winnaar van de editie van 2018 ontvangt De Formule de juryprijs t.w.v. € 3.000. De Formule is tevens winnaar van de publieksprijs t.w.v. € 1.000 (mogelijk gemaakt door Stichting Aerarium Sanctius).

De Formule (Koninklijk Conservatorium Den Haag) is een groep ambitieuze musici die bijzondere programma’s samenstelt, gecombineerd met ongebruikelijke, uitdagende locaties en een grenzeloze liefde voor muziek en samenspel. Dit maakt De Formule een vernieuwende groep en hun concerten tot een aangrijpende beleving. De Formule wordt gevormd door vijf flexibele, nog jonge musici: Laura Lunansky (viool), Coraline Groen (viool), Michiel Wittink (altviool), Rogier Tamminga (cello) en Rik Kuppen (piano).

De jury van De Grote Kamermuziek Prijs bestond uit voorzitter Gabriël Oostvogel (consultant in de culturele sector), Wim Vos (Hoofd Klassieke Muziek Codarts Rotterdam en Koninklijk Conservatorium Den Haag), Hans Leenders (artistiek adviseur Codarts Klassieke Muziek), Joris van Rijn (violist) en Karin Strobos (mezzo sopraan).

De Grote Kamermuziekprijs is een initiatief van Stichting Vrienden van Codarts en vindt plaats met medewerking van Stichting De Kamermuziekvereeniging Rotterdam.