Alumni winnen BNG Bank Dansprijs

Alumni Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter zijn als duo één van de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018. Kim-Jomi (‘een acrobatisch danser,’ aldus de jury) is dansalumnus en nu dansdocent van de opleiding Circus Arts, Marta (‘een dansant acrobaat’) is circusalumna.

De BNG Bank Dansprijs 2018 werd uitgereikt op zaterdag 27 januari 2018 in het Korzo theater in Den Haag, door Harald Bergmann, burgemeester van Middelburg en bestuurslid van het BNG Cultuurfonds.

Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter wonnen de prijs – waaraan een bedrag is verbonden van € 50.000, bedoeld voor de organisatie van een tournee – samen met de choreografen Antonin Comestaz en Fernando Troya. De première van de gezamenlijke tournee (DansClick 20) is op 7 november 2018.

Overigens staat een choreografie van prijswinnaar Antonin Comestaz op het programma van de huidige Talent On The Move-tour van de derdejaarsstudenten Dans.

De BNG Bank Dansprijs werd voor de vijfde maal uitgereikt. Vorig jaar waren twee van de drie winnaars oud-studenten van Codarts: Astrid Boons en Ryan Djojokarso.

 Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter (rechts). Verder op de foto (van links af): Harald Bergmann (BNG Cultuurfonds), Fernando Troya en Antonin Comestaz . Foto Michel Groen.