Ontmoet onze studenten: Carmen Weijers-Forbes

Wie? Carmen Weijers-Forbes (21)
Uit? Leidschendam, Nederland
Studeert? Zang/songwriter (Pop)
Jaar? Derde
Wat? Op 1 oktober verscheen haar eerste single, Little White Lie

Je bent Nederlandse, je spreekt Engels…
“Toen ik 1 jaar oud was, verhuisde ons gezin in verband met het werk van m’n vader naar Australië. Daar hebben we vier jaar gewoond. Vervolgens verkasten we voor vijf jaar naar Groot-Brittannië. De eerste tien jaar van m’n leven waren Engelstalig, hoewel m’n ouders Nederlands praatten met m’n broers, m’n zus en mij. Toen we weer terug waren, ging ik naar de internationale school in Den Haag. Engels is er de voertaal, maar ik heb daar wel Nederlandse les gehad. Ik spreek de taal, maar voel me er onzeker bij. Of er iets typisch Nederlands aan mij is? Poeh… Bij gebrek aan een Engels equivalent gebruik ik vaak het woord gezellig. En ik ben dol op hagelslag, haha.”

Hoe kijk je terug op je buitenlandse jaren?
“Die vijf jaar in Groot-Brittannië beschouw ik als the best years of my life. Het leven was aangenaam toen. Na onze terugkeer in Nederland zijn m’n ouders gescheiden. En vier jaar geleden is m’n zus overleden. Maar aan the UK heb ik fijne herinneringen. Na mijn studie ga ik terug. Vanwege the good memories. En m’n werk. Ik denk dat ik daar een veel groter publiek kan bereiken met mijn stem en mijn liedjes dan hier.”

Op 1 oktober is je eerste single verschenen.
“Ja. Little White Lie. Als een situatie een negatieve impact op je heeft, vertel je jezelf, om je daartegen te verweren, little white lies. Meestal gaan mijn teksten over mijn gevoelens, emoties, bijvoorbeeld met betrekking tot de dood van m’n zus. Het eerste liedje dat ik schreef, ik was 10 jaar, ging over de scheiding van m’n ouders. Dat stelde nog niet veel voor, maar persoonlijke ervaringen leveren de beste liedjes op, denk ik.”

Wat is je favoriete plek in Rotterdam?
“Ik heb goede herinneringen aan Biergarten. BIRD vind ik ook een fantastische plek. En Breakaway Café – the best gin-tonics ever… De afgelopen zes maanden ben ik trouwens niet veel uit geweest. Ik heb me geconcentreerd op m’n EP, waarvan op 1 oktober dus de eerste single is verschenen.”

Codarts is voor mij…
“…verreweg de beste beslissing van m’n leven. Een veilige haven. Met heel lieve mensen, respectvol en begripvol. De sfeer hier is altijd fijn.”

Little White Lie is te beluisteren op:

Spotify en Deezer

Little White Lie is te koop via:

Google Play Music
iTunes
CDbaby